Prefabrik konutların tahliyesinde arbede

Prefabrik konutların tahliyesinde arbede -Düzcede depremzedeler için oluşturulan prefabrik konutların yıkımı sırasında çıkan arbedede 5 kişi gözaltına alındı (Fotoğraflı - Görüntülü)


DÜZCE (A.A) - Düzcede 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999da yaşanan depremlerinin ardından depremzedeler için inşa edilen prefabrik konutların yıkım işlemleri sırasında polis ekipleriyle vatandaşlar arasında çıkan arbedede 5 kişi gözaltına alındı.
     Kiremitocağı ve Çay mahallelerindeki 18 prefabrik konutun yıkım işlemleri için tanınan sürenin sona ermesinin ardından, belediye ve çevik kuvvet ekipleri, tahliye işlemleri için konutların bulunduğu bölgeye geldi.
     Konutlardaki eşyalara tutanak tutarak tahliye işlemleri başlatan belediye görevlilerini engellemek isteyen vatandaşlarla polis ekipleri arasında çıkan arbedede 5 kişi gözaltına alındı.
     Arbede sırasında baygınlık geçiren bazı vatandaşlara, olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti. Belediye ekipleri, polisin çevre güvenliğini sağlamasının ardından tekrar tahliye işlemlerine başladı.
     Düzce Valiliği, söz konusu konutlar için 1 Nisan 2012de verdiği tahliye kararını, öğrencileri bulunan aileler nedeniyle 1 Hazirana ertelemişti. Valilik, daha sonra, LYS ve SBSye girecek öğrencilerin aileleriyle ikamet ettiği 18 prefabrik konutun tahliye işlemlerini tekrar uzatarak 18 Haziran Pazartesi gününe bırakmıştı.
    
     Muhabir: İbrahim Tezel/Onur Orhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Prefabrik konutların tahliyesinde arbede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER