Ramazana sayılı günler kala sahiller doldu

Ramazana sayılı günler kala sahiller doldu -20 Temmuz Cuma günü başlayacak ramazan ayı öncesinde Erdek ve Kapıdağ Yarımadası ile Edremit Körfezi sahilleri on binlerin akınına uğradı -Ocaklar Belediye Başkanı Durak: Son 10 yılın en


BALIKESİR (A.A) - 20 Temmuz Cuma günü başlayacak ramazan ayı öncesinde, Erdek ve Kapıdağ Yarımadası ile Edremit Körfezi sahilleri, on binlerin akınına uğradı.
     Balıkesirin Marmara ve Ege Denizine kıyısı olan sahil bölgeleri, Cumartesi ve Pazar günü en yoğun hafta sonlarından birini yaşadı.
     Özellikle günübirlikçilerin akınıyla Erdek ve Kapıdağ Yarımadası ile Edremit Körfezi sahilleri dolarken, birçok yerde adeta adım atacak yer bile kalmadı.
     Otel ve pansiyonların haftalar öncesinden yapılan rezervasyonlarla tam dolu geçirdiği hafta sonunda, Erdek ve bağlı Ocaklar beldesi ile devam eden sahil şeridindeki Kapıdağ Yarımadasında kalan köyleri, Edremit Körfezindeki Ören, Akçay, Altınoluk, Ayvalık, Sarımsaklı plajları, on binlerin akınına uğradı. Balıkesir ve Bursa başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Eskişehir gibi birçok ilden gelenlerle sahiller doldu.
     Kilometrelerce uzunluktaki sahil şeridine gelen vatandaşlar, hem 40 dereceye dayanan sıcaklardan denize girerek serinledi hem de oruç ayı öncesindeki son hafta sonunu değerlendirdi.
     Marmara ve Ege kıyısındaki oteller, pazar gününe kadar uyguladıkları fiyatları ise yoğunluğun azalması nedeniyle bugünden geçerli olmak üzere düşürmeye başladı. Özellikle 20 Temmuzdan sonra ortalama 100 lira olan kişi başı konaklama ücreti (kahvaltı ve akşam yemeği dahil) 60-70 lira aralığına kadar çekildi.
     Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, pazar günü sadece beldelerinde 50 ton çöp toplandığını belirterek, Ekipler bugün sabah bana rapor getirdiklerinde inanamadım. Bugüne kadar bu miktarda çöp toplanmamıştı. Bu durum, Pazar günkü yoğunluğu gösteriyor dedi.
    
     -Nüfusun 10 katı turist geldi-
    
     Durak, normal nüfusu (kış nüfusu) 2 bin olan Ocaklarda en az 20 bin kişiyi ağırladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Son 10 yılın en kalabalık pazar günüydü. Sahiller, istila edilmiş gibiydi. Ramazan ayı öncesindeki son pazar olması, etkili oldu. Havalar da çok sıcaktı, insanlar serinlemek için denize akın etti. Sahildeki her ağacın, her şemsiyenin altı doluydu. Bütün şezlonglar sabahın erken saatlerinden itibaren kapıldı. Geç kalanlar, buldukları ağaç, çalılık gölgesine kilim sererek denize girdi, piknik yaptı. Ocaklar, çok ünlü olduğu 1980li yıllardaki gibiydi. Umarım her yaz, bu yoğunluğu yaşarız. Bölgemiz sakinliği ve verdiği huzurla, gelenlerin vazgeçemediği bir yer oluyor.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Ramazana sayılı günler kala sahiller doldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER