Ramazanoğlu Konağı cumartesi sohbetleri

Ramazanoğlu Konağı cumartesi sohbetleri -ŞPO Adana Şube Başkanı Çetinkaya: -"Adana, ekonomik ve demografik kapasitesine göre gerekli kamu yatırımını alamıyor"


ADANA (A.A) - Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Adana Şube Başkanı Ulaş Çetinkaya, Adananın ekonomik ve demografik kapasitesine göre gerekli kamu yatırımını alamadığını öne sürdü.
     ŞPOdan yapılan yazılı açıklamada, Çetinkayanın, Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Kültür Merkezi tarafından düzenlenen "Ramazanoğlu Konağı Cumartesi Sohbetleri" kapsamında "Kentleşme ve Adana" konulu konferansa katıldığı bildirildi.
     Çetinkaya, Adanada kentleşmenin sağlıklı ilerlemediğini, Adananın tarım kenti olarak tanınmasına rağmen daha küçük alanlara sahip kentlerin Adanadan daha çok tarım geliri elde ettiğini belirterek, "Defalarca söylememize rağmen Adanada kent bilgi sistemi oluşturulmadı. Bazı ilçe belediyeleri uygulamaya geçtiklerini belirtiyor, ancak kamuoyuna açıklanmadığı için bir önemi olmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
     Konferansta, imar planlarının uygulanma yöntemlerini de anlatan Çetinkaya, şunları kaydetti:
     "Ülkemizde nüfus açısından 5, ekonomik açıdan 6. sırada bulunan Adana, kamudan pay alımı sıralamasında çok gerilerde. Adana, ekonomik ve demografik kapasitesine göre gerekli kamu yatırımını alamıyor. Kentimiz potansiyelleri günümüzde daha iyi belirlenerek özellikle tarım ve turizm odaklı çalışma ile olması gereken noktaya taşınabilir. Bunun için de kentlilik bilinci oluşturularak kentimizin sahiplenilmesi ile konforlu bir yaşamın oluşacağı Adana oluşturulabilir."
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Ramazanoğlu Konağı cumartesi sohbetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER