Regaip Kandili

Regaip Kandili -AK Parti Sivas Milletvekili Turan, Belediye Başkanı Ürgüp ve Müftü Şahin, kutlama mesajı yayımladı


SİVAS (A.A) - AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve İl Müftüsü Yusuf Şahin, Regaip Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Turan, mesajında, "Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek dinimizin bizden istediği sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, İslam aleminin Regaip Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenabı Allahtan niyaz ediyorum" ifadesini kullandı.
     Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise Allahın sonsuz rahmetinden ihsan ve ikramlar sunduğu Regaip Kandilinin birlik ve dirliğe, yeniden dirilişe vesile olarak tüm insanlığa barış, huzur, sevgi, hak ve adalet getirmesini diledi.
     Ürgüp, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     "Bu duygu ve düşüncelerle, başta hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin, soydaş ve dindaşlarımızın Regaip Kandilini tekrar kutluyor, Türk-İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın da hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum."
     Sivas İl Müftüsü Yusuf Şahin de mesajında, Regaip Kandilinin manevi iklimiyle, rahmet ve mağfiretiyle mübarek üç aylara ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
     Kandil günlerinin, Allahın kullarına sunduğu birer nimet olduğunu kaydeden Şahin, şu ifadeleri kullandı:
     "Bu aylar ve geceler, insanoğlu için belki bir daha ele geçmeyecek olan fırsat günleridir. Üç aylar, manevi dünyamızın aydınlanmasına ışık tutan günlerdir. Manevi bir ticaret mevsimi olan bu ayları hakkıyla değerlendirenler, hem dünyada hem de ahiret hayatında mutlu olacaklardır. Bu bereketli aylarda Allahın rızasına yaklaşmak için sebepler aramalıyız. Teknoloji ve iletişimin hızla ilerlediği çağımızda bu ilerlemenin tam tersine gerilemeye başlayan manevi dünyamızı tekrar imar etmek adına ibadet ve gönül dünyamıza yeni kapılar açmalı, ibadetlerimizi de duayla taçlandırmalıyız."
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER