Regaip Kandili

Regaip Kandili -Gebze Belediye Başkanı Köşker: "Geçmiş ve gelecekle ilgili eylem ve düşüncelerimizi hesaba çektiğimiz bu gecenin İslam dünyasında ve dünyanın değişik yerlerinde akan kanların durmasını temenni ediyorum" (F


KOCAELİ (A.A) - Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, kandil gecelerinin, manevi coşku ve duyguların arttığı, Müslümanların Allaha yönelerek af ve mağfiret dilediği geceler olduğunu ifade etti.
     Köşker, üç ayların başlaması ve Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, kandil gecelerinin hem bir nefis muhasebesi, hem de barış, kardeşlik ve insani ilişkilerin geliştirilmesi için güzel bir fırsat olduğunu belirtti
     "Regaip gecesi, rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi olarak bilinen üç aylara girdiğimizi müjdeleyen gecedir" diyen Köşker, Regaip Kandilinin dini ve ahlaki erdemlerin artmasına, hayra, güzele doğruya yönelmemize vesile olmasını diledi.
     Köşker, şöyle devam etti:
     "Mübarek kandil gecelerinin manevi coşku ve duyguların arttığı, Müslümanların Allaha yönelerek af ve mağfiret dilediği gecelerdir. Geçmiş ve gelecekle ilgili eylem ve düşüncelerimizi hesaba çektiğimiz Regaip gecesinin İslam dünyası ve tüm insanlık için hayırlar getirmesini diliyorum. İslam dünyasında ve dünyanın değişik yerlerinde akan kanların durmasını temenni ediyorum. Rabbimize ve Kuranın getirdiği yüce değerlere rağbeti simgeleyen bu gecede yapılacak duaların kabul olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ediyor, tüm vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Regaip Kandilini kutluyorum"
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER