Rekortmen yüzücü, 19 Mayısta Samsuna çıkmaya

Rekortmen yüzücü, 19 Mayısta Samsuna çıkmaya hazırlanıyor -Alper Sunaçoğlu, 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklikleri çerçevesinde Trabzondan Samsuna yüzmek için çalışmalarını sürdürüyor -Trabzondan 14 Mayıs


TRABZON (A.A) - Selçuk Kılıç - Rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, yeni rekor denemesini 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Trabzondan Samsuna yüzerek gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
     Trabzona gelerek antrenmanlara başlayan Sunaçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentten 14 Mayısta denize girip kulaç atmaya başlayacağını, 320 kilometrelik mesafeyi 5 günde yüzerek Samsuna ulaşmayı hedeflediğini söyledi.
     Trabzonda deniz suyu sıcaklığını iyi bulduğunu, bunun da kendisine moral verdiğini ifade eden Sunaçoğlu, yorulmamak için hafif tempoda sürdürdüğü çalışmalarla su sıcaklığına alışmaya başladığını belirtti.
     Rekor denemesine Akçaabat ilçesine bağlı Akçakale sahilindeki iskeleden başlayacağını, toplam 8 etapta 120 saat boyunca yüzeceğini anlatan Sunaçoğlu, 19 Mayısta Samsuna Atatürkün ayak bastığı iskeleden çıkmayı planladığını dile getirdi.
     Rekorlar kırmayı amaçladığını vurgulayan Sunaçoğlu, denemenin başarıyla sonuçlanması durumunda 320 kilometrelik mesafenin dünyada tescil edilmiş en uzun yüzme mesafesi olacağını belirterek, Mersin-Kıbrıs arasında daha önce 78 kilometrelik mesafeyi 26 saat 15 dakikada durmadan kafessiz olarak yüzüp bir rekora imza atmıştım. Bu kez son etapta hiç durmadan 100 kilometre mesafeyi yüzerek bir başka rekor daha deneyeceğim. Bunu da başarırsam aralıksız olarak dünyada en uzun yüzme rekoru ülkemiz adına tescil edilecek diye konuştu.
     Bu etkinlik sırasında kendisine Karadenize komşu Rusya Federasyonu, Gürcistan ve Ukrayna gibi ülkelerden sporcuların da yüzerek destek vereceğini anlatan Sunaçoğlu, Biri engelli bayan olmak üzere toplam 8 sporcu ülkemize gelecek. 30 kilometrelik etapta doğuştan ayakları olmayan engelli sporcu Olga Pasewnog ile yüzeceğim. Eğer 30 kilometreyi yüzerse bir rekor kıracak dedi.
    
     -Farklı bir kutlama istedik-
    
     Sunaçoğlu, 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramının bugüne dek hep statlarda yapıldığını belirterek, Biz kutlamalara farklı bir boyut kazandırmak istedik. Denizden 5 mil açıkta Atamızı, Kurtuluş Savaşı şehit ve gazilerimizi analım, şükranlarımızı sunalım diye düşündük. Oradan bir fikir çıktı ve uygulamaya koyduk. Sponsor desteği veren Şişli Belediyesine de çok teşekkür ediyorum dedi.
     5 gün boyunca hiç denizden çıkmayacağını, geceleri kendisine eşlik edecek teknede geçireceğini ifade eden Sunaçoğlu, İnşallah başarılı olacağız. Samsuna Atatürkün ayak bastığı iskeleden çıkmayı planlıyoruz. Coşkulu, büyük bir kalabalığın bizi orada karşılamasını bekliyoruz diye konuştu.
    
     -Sunaçoğlunun rekorları-
    
     Yüzücü Alper Sunaçoğlu, 4 Eylül 2010 tarihinde Mersin-Kıbrıs arasındaki kuş bakışı 78 kilometrelik mesafeyi 26 saat 15 dakikada, güvenlik kafesi kullanmadan yüzerek bir rekora imza atmıştı.
     Sarayburnu açıklarında 26 Aralık 2010da Mavi Marmara gemisinin önünde 5 kilometre boyunca sembolik olarak yüzen Sunaçoğlu, Sarıyer-Üsküdar arasındaki 30 kilometrelik mesafeyi geçen yılki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında 2 saat 25 dakikada yüzerek yeni bir rekor kırmıştı.
     (SE-MK)
<< Önceki Haber Rekortmen yüzücü, 19 Mayısta Samsuna çıkmaya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER