Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -ABDnin Adana Konsolosu Espinoza, bombalı saldırılarda hayatını kaybedenler için patlamanın olduğu yere çelenk bıraktı


HATAY (A.A) - ABDnin Adana Konsolosu John L. Espinoza, Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarda hayatını kaybedenler için patlamanın olduğu yere çelenk bıraktı.
     İlçeyi ziyaret eden Espinoza, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdiyle görüştü. İlk patlamanın gerçekleştiği yerin yakınındaki belediye binasında konuşma yapan Espinoza, olaylarda hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılara şifa diledi. Espinoza, geçen hafta ABD Başkanı Obamanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğana taziyelerini şahsen ilettiğini hatırlattı.
     Belediye Başkanı Şanverdi de acılarını paylaştıkları için Espinozaya teşekkür etti.
     Reyhanlının hızla yaralarını sardığını belirten Şanverdi, tüm Türkiyenin ilçe için seferber olduğunu, hükümetin yanlarında yer aldığını söyledi.
     Şanverdi, şöyle konuştu:
     "Reyhanlı halkının da selamlarını Başkan Obamaya iletiyorum. Burada bir talebim olacak. Suriyede yaşanan zulüm, kan ilçemize de Türkiyeye de yetişmiştir. Başta ABD olmak üzere dünya ülkelerinin bu zulmü durdurmalarını talep ediyorum. Lütfen duyarlı olalım ve bu zulmü bir an önce durduralım. Herkesi insanlık görevini yapmaya davet ediyorum. Biz bu acıları yaşadık başkalarının da yaşamalarını istemiyoruz."
     Suriye konusuna çözüm bulacak çalışmalar yürüttüklerini belirten Espinoza da "Tabii ki Türkiye ve uluslararası toplumla bu çalışmaya kendimizi adamış bulunuyoruz. Hem Suriyede hem de komşu ülkelerde kaynaklanan acılar daha da yükselmekte bunu düşürmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.
     Konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Espinoza "Suriyede kimyasal silah kullanımı iddiası için ne düşünüyorsunuz-" şeklindeki soru üzerine "İddialardan haberdarız. Kanıtları da incelemeye çalışıyoruz. Tüm bu savları incelemek üzere Birleşmiş Milletlerin başlattığı çalışmaları da destekliyoruz" dedi.
     Espinoza, daha sonra birinci patlamanın gerçekleştiği yere çelenk bıraktı.
    
     Muhabir: Lale Köklü-Halit Demir / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER