Reyhanlı Başbakan Erdoğanı bekliyor

Reyhanlı Başbakan Erdoğanı bekliyor -Bombalı saldırıların ardından yaralarını sarmaya devam eden Reyhanlıda vatandaşlar, yarın ilçeye gelecek Başbakan Erdoğanı bekliyor -Patlamaların meydana geldiği alanlarda temizlik çalışm


HATAY (A.A) - Bombalı saldırıların ardından yaralarını sarmaya devam eden Reyhanlıda vatandaşlar, yarın ilçeye gelecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı bekliyor.
     Patlamaların meydana geldiği alanlarda temizliğin sürdüğü, zarar gören binalarda çalışma yapıldığı gözlenirken, Başbakan Erdoğanın programı nedeniyle ilçede hazırlık yapılıyor.
     Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede büyük bir saldırı yaşandığını, saldırı anından itibaren Başbakan Erdoğanın sık sık arayarak konuyla ilgili bilgi aldığını söyledi.
     Başbakan Erdoğanın Reyhanlı halkının acısını paylaşmaya geleceğini ifade eden Şanverdi, bugüne kadar bin 684 vatandaşın zararının tespit edildiğini, gerekli yardımların yapıldığını anlattı.
     Yaraları en hızlı şekilde saracaklarını vurgulayan Şanverdi, şöyle devam etti:
     "Devletimiz, milletimiz yanımızda. Elimizden geldiği kadar halkımızın acılarını en aza indirmeye gayret ediyoruz. Vatandaşın beklentisi Suriyedeki zulmün, rejimin bir an önce sona ermesi. Büyük bir zulmü biz burada birebir yaşıyoruz. Her gün yaralılar geliyor. 2 yıldan bu yana Suriyelilerin yaşadığı acıyı biz de burada yaşıyoruz. Acıların bitmesini, bir an önce Suriyeye barış ve huzur gelmesini istiyoruz.
     Olaydan üç gün önce Reyhanlıya kötü ve kirli bir elin geldiğine işaret eden Şanverdi, şunları söyledi:
     "Reyhanlılılar ile Suriye halkını karşı karşıya getirmek, birbirlerini linç etme projesi, provokasyonu yaşandı. Reyhanlı ve Suriye halkları bu oyuna gelmedi. Bayrak yakıldı, bayrağa küfür edildi denildi. Ama kesinlikle böyle bir şey olmadı. Maalesef münferit olaylar yaşadık. Biz bu oyuna gelmedik. Bu oyunu bozacağız diyoruz. Çünkü tek istekleri, Reyhanlıdaki vatandaşları karşı karşıya getirmek. Biz bu oyuna gelmedik, bundan sonra da gelmeyeceğiz."
     Reyhanlı halkının bugüne kadar sağduyulu ve aklıselim davrandığını belirten Şanverdi, bunun için vatandaşlara teşekkür etti.
     Halkın oyunun farkında olduğunu, bu oyunu bozduklarını aktaran ve olaydan sonra yaşanan birtakım siyasi tahriklere de tepki gösteren Şanverdi, halkın da bu tahriklere kapılmadığını söyledi.
     Reyhanlı halkının Suriyeli vatandaşlarla ekmeğini, aşını paylaşmaya devam ettiğini ifade eden Şanverdi, "Hiç kimse keyfi gelmemiştir. Bir ülkenin vatandaşı yaşadığı yeri bırakıp hiçbir yere gitmez. Oradaki zulmü biz bir gün yaşadık, maalesef onlar her gün yaşıyor. Bazen yüzlerce yaralı geliyor. Bunu burada an be an yaşıyoruz" diye konuştu.
    
     -"Bu gece uyuyamam, sevincimden yatamam"-
    
     Birçok ev ve iş yerine Türk bayraklarının asıldığı, güvenlik önlemlerinin alındığı ilçede Başbakan Erdoğanın gelişini büyük bir heyecanla bekleyen 73 yaşındaki Ali Yorucu, çok sevinçli olduğunu anlattı.
     Duygularını "Bu gece uyumamam, sevincimden yatamam. Allah kendisine uzun ömür versin vazifelerinde başarılar diliyorum" diye ifade eden Yorucu, her şeyi yaptığını söylediği Başbakan Erdoğana teşekkür etti.
     İkinci patlamanın olduğu PTT binası önündeki pastanesi zarar gören Hikmet Aydın da iş yerinde onarım çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
     Patlamada "sağımı solumu kaybettim" diyerek iş yeri komşularının yaşamını yitirdiğini anlatan Aydın, Başbakan Erdoğanı ümitle beklediklerini, devletin, patlamanın ardından bütün imkanlarını seferber ettiğini söyledi.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Reyhanlı Başbakan Erdoğanı bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER