İşte Süper Lig'in DEV analizi!

2012-13 sezonu için Süper Lig'in karnesi çıktı. İşte geçen sezonun dev analizi.

İşte Süper Lig'in DEV analizi!

En çok gol atan takımdan, kendi kalesine en çok gol atan takıma kadar hazırlanan raporlara göre, Süper Lig'in en iyi 11'i ve Süper Lig "Biyonik Adamı" seçilen futbolcular belli oldu.




İşte  FSTATS'ın istatistikleri kullanarak hazırladığı 2012-13 sezonun karnesi....
2012-13 sezonunu 01.08.2012 tarihinde oynadığı Avrupa Kupası maçıyla açan Fenerbahçe geride kalan dönemde toplamda 64 resmi maç oynadı. Fenerbahçe böylece Türk futbol tarihinde bir sezonda en çok maç yapan takım rekorunu kırdı. 


Süper Lig’de bu sezon 71 puanla şampiyon olan Galatasaray ligin ünvanlarını toplamayı başardı. 
Galatasaray 66 golle en çok gol atan, 35 golle en az gol yiyen, 21 galibiyet ile en çok kazanan, 5 kez ile en az yenilen, +31 ile en iyi gol averajına sahip olan, 41 puanla iç sahada, 30 puanla dış sahada en başarılı ekip oldu. 




Geçen sezon Trabzonspor forması altında 33 golle gol kralı olan Burak Yılmaz, bu sezonda Galatasaray forması altında 24 gol ile gol kralı oldu. 



Beşiktaş lig tarihinde bir sezonda en çok gol yediği sezonuna ulaştı.



Süper Lig’de bu sezon 10 takım teknik adam değişikliğine gitti. Orduspor, Mersin İdman Yurdu, Sanica Boru Elazığspor, İ.B.Belediyespor, Karabükspor, Gaziantepspor, Trabzonspor, Kayserispor, Kasımpaşa ve Bursaspor bu sezon teknik adam değişti. Ligin bitimi ile birlikte Beşiktaş, Sivasspor, Gençlerbirliği ve S.B.Elazığspor teknik direktörleri de görevi bıraktı. Böylece sadece 5 takım Galatasaray, Fenerbahçe, M.P.Antalyaspor, Eskişehirspor ve Akhisar Belediyespor gelecek sezonda aynı teknik direktörleri ile devam edecek. 


Süper Lig’de oynanan toplam 306 maçta 817 gol atıldı. Maç başına gol ortalaması 2,67 olurken hafta başına gol ortalaması 24,03 olarak gerçekleşti. En çok gol atan takım 66 golle Galatasaray oldu. 



Fenerbahçe bu sezon ilginç bir rekora imza attı. Kendi kalesine en çok gol atan takımlar ise Fenerbahçe ve Akhisar Belediyespor oldu. Hem Fenerbahçe hem de Akhisar Belediyespor takımının 4 oyuncusu bu sezon kendi kalesine gol attı.



Süper Lig'de takımlarına ve maçlara damga vuran en iyi on bir belli oldu. Süper Lig'de Galatasaray sezonu şampiyon tamamlarken performanslarına göre dikkat çeken isimler de ortaya çıktı.



FSTATS istatistikleri kullanılarak hazırlanan 2012-13 sezonu Süper Lig Biyonik Adamı için seçilen futbolcular...
<< Önceki Haber İşte Süper Lig'in DEV analizi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER