Rizede, Kültür Günleri etkinliği başladı

Rizede, Kültür Günleri etkinliği başladı


RİZE (A.A) - Rizede, Kültür Günleri etkinliği organize edildi.
     Rize Kültür Sanat ve Dostluk Derneği (RİKSAD) ve Kaynak Yayınları tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen, Rize Kültür Günleri etkinliğinin açılış programına Vali Nurullah Çakır, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Belediye Başkanı Halil Bakırcı ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, RİKSAD Başkanı Nuri Şinoforoğlu ile davetliler katıldı.
     Vali Çakır, burada yaptığı konuşmada, Rize gibi küçük ölçekli bir ilde bu denli geniş kapsamlı bir organizasyon yapılmasından gurur duyduğunu belirterek, iki gün sürecek kültürel etkinliklerin büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.
     Kültür organizasyonlarının geleceğe yönelik inançlarını artırdığını ifade eden Çakır, şunları söyledi:
     Güçlü ülkelerin güçlü geleceğinin olması, kültür düzeyi yükselmiş, hadiseleri çok yönlü değerlendirebilme kapasitesine, güçlü organizasyon yapabilme yeteneğine sahip kurum, kuruluş ve fertlerden geçmektedir. Ülkemizin koyduğu 2023 ve 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi de güçlü ekonomi ve kültürel faaliyetlerle olacaktır. Savunma sanayinde, yeraltı zenginliklerinin farkına varmakla, sağlıkta, eğitimde gelişimle olacaktır.
     Konuşmaların ardından Naci Tosun Gönüllüler Hareketi, gazeteci yazar Ali Demirel İslamda Kadının Yeri, Seyitnur Fethi Erkal Risale-i Nuru Okuma ve Anlama, Prof. Dr. İrfan Yılmaz Koruyucu Hekimlik Açısından Peygamberimiz ve Tıbb-ı Nebevi, Dr. Ergün Çapan ise İslamda Ticari Ahlak konulu sunumlar gerçekleştirdi.
     Etkinlik, yarın yapılacak programların ardından sona erecek.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Rizede, Kültür Günleri etkinliği başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER