Rizede, EMITT Turizm Fuarı Değerlendirme Toplantısı

Rizede, EMITT Turizm Fuarı Değerlendirme Toplantısı yapıldı


RİZE (A.A) - Rizede, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
     Rize Valisi Nurullah Çakır başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, seyahat acenteleri, turizm dernekleri ve turizm işletme belgeli tesislerinin temsilcileri katıldı.
     Vali Çakır, burada yaptığı konuşmada, her geçen gün turizmin toplumların hayatında daha çok yer aldığını belirterek, Türkiyede turizme dayalı gelirin son 10 yılda 5 milyon dolarlardan, 30 milyon dolarlara yükseldiğini söyledi.
     Toplantıyı, Rizenin turizm ekonomisinden hak ettiği payı alabilmesi için sahip olduğu değerlerin daha doğru nasıl tanıtabileceğini değerlendirmek amacıyla düzenlediklerini ifade eden Vali Çakır, İlimizi turizm alanındaki rekabette öne taşımak istiyorsak, yaşamakta olduğumuz bilişim çağında iletişim araçlarını en rantabl şekilde kullanmamız lazım. Turizm alanındaki tanıtım faaliyetlerini diğer illerin ve hatta uluslararası ölçekte diğer ülkelerin nasıl yaptığı noktasında araştırmalar yaparak, bu doğrultuda akademik projeler hazırlamamız gerektiğini düşünüyorum dedi.
     Vali Çakır, Rizeyi ziyaret edecek yerli ve yabancı turistlerin beklentilerinin iyi analiz edilmesi gerektiğini de vurgulayarak, turizm altyapısının oluşturulmasında bu beklentilerin gözönünde bulundurulmasını istedi.
     Toplantıda, 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında TÜYAPta düzenlenen EMITT Fuarında, Rizenin tanıtımı amacıyla yapılan çalışmalar da değerlendirildi.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Rizede, EMITT Turizm Fuarı Değerlendirme Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER