Rizede Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

Rizede Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı düzenlendi


RİZE (A.A) - Rizede Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı düzenlendiği bildirildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, ekonomik yatırımların destekleneceği programda hibeye esas proje tutarının gerçek kişi başvurularında 150 bin lira ve tüzel kişiliklerde ise üst limitinin 600 bin lira olacağını belirterek, hibeye esas proje tutarının yüzde 50sinin hibe desteği ile destekleneceğini vurguladı.
     Paranın yüzde 50sini müteşebbisin, yüzde 50sinin de Müdürlük tarafından verileceğini ifade eden Bulut, tesisin tamamının müteşebbisin olacağını kaydetti.
     Ekonomik yatırımlara bireylerin, şirketlerin, vakıfların, tarımsal amaçlı kooperatiflerin ve birliklerin başvurabileceğini belirten Bulut, şöyle devam etti:
     Kırsal Kalkınma Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında başlangıç yılı olan 2005 yılından bu yana 35 adet fabrika büyüklüğünde tesis yaptırıldı. Yaklaşık 13 milyon liralık yatırım yapıldı. Ayrıca programın diğer bir ayağı olan makine ekipman kapsamında da ilimizde 380 çiftçimize makine ekipmanı verildi ve yaklaşık 500 milyon liralık hibe yapıldı.
     Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi hakkında tebliğin, 4 Eylül 2012 tarih ve 28401 sayılı Resmi Gazetede yayımlanması ile müracaatların alınmaya başlandığı anımsatan Bulut, başvuruların 2 Kasım 2012 Cuma gününe kadar devam edeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rizede Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER