Rizede selden zarar gören ambulanslar

Rizede selden zarar gören ambulanslar -Sağlık İl Müdürü Tepe: Sel felaketinde hasar gören ambulanslarımızın Milli Emlak Müdürlüğü mevzuatı çerçevesinde ihale işlemlerine başlamış olup süreç devam etmektedir


RİZE (A.A) - Rizede selden zarar gören Sağlık İl müdürlüğüne ait ambulansların Milli Emlak Müdürlüğü mevzuatı çerçevesinde ihale işlemlerine başlanıldığı bildirildi.
     Sağlık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 24 Eylül 2011 tarihinde Rize merkezde meydana gelen sel felaketinde Çamlıbel Mahallesinde bulunan Aile Sağlığı Merkezi araç parkındaki 6 adet ambulansın sular altında kalarak kullanılamaz hale geldiği, bazı basın yayın organlarında ambulansların kaderine terk edildiği yönünde haberlerin çıktığı belirtildi.
     Açıklamada, yetkili servis teknik elemanlarının düzenledikleri hasar tespit raporlarına göre ambulansların tamirlerinin mümkün olmadığı ya da değerlerinin üzerinde tamir masrafı gerektiğinin anlaşıldığı kaydedildi.
     Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     Ambulansların bir kısmı kasko sigortalı olması nedeni ile kasko bedellerinin tahsili için gerekli işlemler başlatılmış olup, tamamlanmak üzeredir. Diğer araçlarımız ise mevzuatımıza göre HEK (hurda, eskimiş, kullanılamaz) işlemine tabi tutulması için bakanlığımızla gerekli yazışmalar yapılmış ve bakanlığımızın onayı alındıktan sonra araçların satış işlemleri yapılmak üzere Milli Emlak Müdürlüğüne devredilmiştir. Sel felaketinde hasar gören ambulanslarımızın Milli Emlak Müdürlüğü mevzuatı çerçevesinde ihale işlemlerine başlamış olup süreç devam etmektedir. Ambulanslarımızın selden çıkartıldıktan sonra her ne kadar hurdaya ayrılacak ise de hurda değeri korunması gerektiğinden satış işlemleri tamamlanıncaya kadar güvenli bir yerde muhafaza edilmesi için güvenliği bulunan eski 82. Yıl Devlet Hastanesi bahçesinde bekletilmesi uygun görülmüştür.
     Ambulansların iç donanımlarının alındığı vurgulana açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Ambulanslarımızın üzerinde bulunan araç ya da tıbbi donanımında kullanılabilir cihaz ve aletler diğer ambulanslarımızda ihtiyaç olduğunda kullanılmak üzere sökülerek alınmıştır. Bu vesile ile milli servet niteliği taşıyan bu araçların ihmale terk edilmesi söz konusu değildir. Ayrıca bu araçların hurda olduğu, kullanılabilir malzemelerin üzerinden alındığı, sadece işlem süresince burada bulunduğu, bu durumdaki araçların bakımlarının yaptırılmasının doğru olmadığı aşikardır.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Marat Kaban
<< Önceki Haber Rizede selden zarar gören ambulanslar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER