Roman öğrencilerin devam sorununa müzikli çözüm

Roman öğrencilerin devam sorununa müzikli çözüm -Öğrencilerin okula devam sorununu en aza indirmek için uygulamaya geçirilen Müzik Atölyesi açıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Edirnede Roman öğrencilerin okula devam sorununu en aza indirmek için uygulamaya konulan Müzik Atölyesi açıldı.
     Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Fevzi Paşa İlköğretim Okulunun bir sınıfında oluşturulan Müzik Atölyesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, projenin okula devam noktasında ciddi katkıları olacağını düşündüğünü söyledi.
     Çocukların bu tarz kurslara katılmak amacıyla okula daha istekli geldiklerini belirttiklerini anlatan Özcan, şunları kaydetti:
     Ders bazen sıkıcı olabiliyor, müfredatlar son dönemde hayata hazırlama anlamında, çocukların ilgisini çekebilecek düzeyde düzenlendi. Kardeşlerimiz yapı itibariyle rahatlığı seviyor, sıkıya gelemiyor. Müzikle ilgili yetenekleri var, çocuklarımızın bu yeteneklerini kurs faaliyetlerine dönüştürdüğümüzde okula daha isteyerek geliyorlar. Belli bir saat kurs veriyoruz, sonrada derste vermek istediğimiz formasyonu, performansı kazandırıyoruz. Ciddi bir katkısı var, kendilerine sorduğumuz zaman daha istekli geldiklerini söylüyorlar.
     Yeteneğin yanında eğitimin önemine işaret eden Özcan, öğrencilere Kurslarımızda ritm kursu verecek Serhat Zımba, Devlet Türk Müziği Topluluğunda misafir sanatçı, olağanüstü yetenekli ancak tahsil durumundan dolayı kadroya geçiş yapamıyor. Son derece yetenekli olabilirsiniz, ama bununla birlikte tahsil hayatınızı da devam ettirmelisiniz, bu istihdam noktasında da gerekli. Serhat, rol model olacak, kurslarımıza da devam edecek diye seslendi.
     Gençlik ve Spor Müdürü Serhat Ocak da Edirnede son dönemde kurumlar arası eş güdümün her alandaki başarıya fazlasıyla yansıdığının gözlendiğini kaydetti.
     Konuşmaların ardından Özcan, Ocak ve Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Müzik Atölyesinin açılışını yaptı.
     Açılışın ardından kursa katılan öğrenciler performanslarını sergiledi.
    
     -Okula daha istekli geliyoruz, daha eğlenceli oluyor-
    
     Atölyeye katılan öğrencilerden Berkay Örs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atölyenin açılmasıyla okula daha istekli gelmeye başladığını söyledi.
     Mert Örz de daha önce okula sıkıldığı için gelmediğini ifade ederek, Artık okuluma her gün geliyorum. Bu derslerime de yansıdı, artık başarılıyım. Devamsızlık yapmıyorum. Çünkü okulda derslerden sonra sevdiğimiz bir aktiviteyi yapıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederim dedi.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Roman öğrencilerin devam sorununa müzikli çözüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER