Romanyalı öğrenciler Vanı gezdi

Romanyalı öğrenciler Vanı gezdi


VAN (A.A) - Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesinin, Hayat Boyu Öğrenme-Comenius Programı kapsamında Romanyadan Vana gelen öğrenci ve öğretmenler, kentin tarihi ve doğal güzelliklerini gördü.
     Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Comenius Programı (LLP) çerçevesinde Romanyanın Cluj Gilaudan Theoretical High Schooldan öğretmen ve öğrencilerden oluşan 12 kişilik grup Vana geldi.
     Proje kapsamında kente gelen gurup, Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kınayı ziyaret etti.
     Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesini de gezen Romanya ekibi, projenin koordinatörlüğünü yapan İngilizce öğretmeni Süleyman Kasap ve Okul Müdürü Recep Türk ile kentin tarihi ve kültürel ören yerlerinden olan Akdamar Adası, Van Kalesi ve Muradiye Şelalesini gezdi.
     Badem ağaçları çiçek açan Akdamar Adasına hayran kalan öğrenciler, hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Konakladıkları mekanda Vanlı öğrencilerle güzel vakit geçiren öğrenciler, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekibinin gösterisini izleyerek, akranlarıyla halay çekti.
     Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Recep Türk, Romanyalı öğrencileri Vanda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:
     "Proje kapsamında okulumuz öğretmen ve öğrencilerinden oluşan 13 kişilik gurup, 8-18 Kasım 2012 tarihlerinde Romanyaya gitmişti. Projeye katılan öğretmen ve öğrenciler iki ülke kültürlerini ve eğitim sistemini tanıma ve karşılaştırma imkanı buldu. Projeye katılan öğrenciler karşılıklı olarak birer gece ailelerde misafir olarak kaldı. Aynı şekilde okullarda da karşılıklı olarak derslere katıldılar. Yaklaşık 9 günlük program sonunda misafirlerimiz Vandan mutlu ve çok olumlu izlenimlerle ayrıldı."
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Romanyalı öğrenciler Vanı gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER