Rönesansın kiralanabilir alanı 500 bin metrekareyi

Rönesansın kiralanabilir alanı 500 bin metrekareyi aşacak -Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Günel, Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfadaki AVM yatırımlarının sürdüğünü, şu anda 345 bin metrekareyi bulan kiralanabilir alanının gelecek yı


ADANA (A.A) - Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Günel, Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfadaki AVM yatırımlarının sürdüğünü, şu anda 345 bin metrekareyi bulan kiralanabilir alanının gelecek yıl 525 bin metrekareye ulaşacağını bildirdi.
     Günel, yazılı açıklamasında, yaşam alanı ifadesinin Rönesans Grubuna ait olduğunu belirterek, alışveriş merkezi inşa edip, sonra da kiralayarak gelir kapısı olarak düşünen anlayışta olmadıklarını vurguladı.
     İnsanların gerçek anlamda alternatif oluşturabilecekleri bir yaşam alanı inşa etmek ilkesiyle yola çıktıklarını bildiren Günel, şunları kaydetti:
     2004 yılı itibariyle başladığımız bu anlayışla inşa ettiğimiz ve bugün sayıları 7 olan alışveriş merkezlerimiz, 10 bin kişiye istihdam sağlıyor. AVMlerimizi 160 milyon kişi ziyaret etmiş. Bu neredeyse Türkiyenin nüfusunun yaklaşık 2 katı kadar. Bunun yanı sıra kiralama yoluyla bizimle stratejik ortaklığa giren kuruluşlar da bu manada devlete yaklaşık 1 milyar liraya yakın vergi ödemiş. Bütün bunlar dikkate alındığında yatırımlarımızın önemi daha net anlaşılabiliyor.
     Günel, Rönesans Holding olarak yurt içi ve yurt dışında birçok yatırıma devam ettiklerini dile getirerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Burada en önemli unsur, Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcakın para kazanmanın çok çok ötesinde ekonomiye katma değer yaratacak ve istihdamı arttıracak girişime olan enerji ve inancıdır. Bu noktadan bakınca da buna gem vurulması pek mümkün görülmüyor. Umarım ki aynı enerjide devam ederiz. Samsunda, Kahramanmaraşta ve Şanlıurfada, bu kentlere özgü konseptlerle yeni alışveriş merkezleri yatırımı yaptık. Üç ildeki inşaatlarımız hızla devam ediyor. Bunun dışında Rusyada, Türkmenistanda, Kuzey Irak ve yeni bölgelerde yine iş geliştirme yatırım ve müteahhitlik hizmetlerimiz devam ediyor. 2013 yılının 3 aylık döneminde açacağımız 3 yeni alışveriş merkezine odaklandık. Yeni yatırımlarla birlikte şu anda 345 bin metrekareyi bulan kiralanabilir alan gelecek yıl 525 bin metrekareye ulaşacak.
    
     Muhabir: Ali Güreli/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Rönesansın kiralanabilir alanı 500 bin metrekareyi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER