Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Novak:

Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Novak: -Türkiye ile Rusya arasında sanayi ve ticari ilişkiler her geçen gün daha da ilerliyor Geçtiğimiz yıl her iki ülke arasında sanayi ve ticari ilişkiler 32 milyar dolara ulaşmıştı


SAKARYA (A.A) - Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Alexandr Novak, Türkiye ve Rusya arasındaki ekonomik ilişkilerin her geçen gün daha da ilerlediğini belirterek, Geçtiğimiz yıl, her iki ülke arasında sanayi ve ticari ilişkiler 32 milyar dolara ulaşmıştı dedi.
     Sakaryadaki Gaz Ticari Araçlar Türkiye Fabrikası açılışına katılan Novak, burada yaptığı konuşmada, her iki ülke arasındaki ilişkilerden memnuniyet duyduklarını anlattı.
     Novak, ticari ilişkilerin daha da artacağına işaret ederek, Türkiye ile Rusya arasında sanayi ve ticari ilişkiler her geçen gün daha da ilerliyor. Geçtiğimiz yıl her iki ülke arasında sanayi ve ticari ilişkiler 32 milyar dolara ulaşmıştı. Bu rakamın daha da artmasını temenni ediyoruz ifadelerini kullandı.
     Açılan bu fabrikanın her iki ülke arasındaki ilişkileri geliştireceğini vurgulayan Novak, şunlar söyledi:
     Bu fabrika, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğin daha da gelişmesine yardımcı olacaktır. Bu fabrikanın faaliyete geçmesi aynı zamanda, Rus araçlarının uluslararası alanda boy göstereceğinin işaretidir. Burada Rus markalı araçların üretilmesi, araçlarımızın dünya standartlarında olduğunu gösteriyor. Bu açılış, uzun süreçte bu ilişkinin gelişimine katkı sağlayacaktır. Burada üretim kapasitesini 12 bin araca ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu fabrika, her iki ülke için de önemli bir proje. İki ülke arasındaki ekonomik etkileşime katkısı olacaktır.
    
     -Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Rakhmanov-
    
     Törene katılan Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Alexey Rakhmanov da Türkiye ile Rusya arasındaki gelişmelerin daha da iyi noktalara ulaşacağını kaydetti.
     Açılan fabrikanın Rusya ve Türkiye arasındaki bağları daha da güçlendireceğini vurgulayan Rakhmanov, Türk firmaları, aktif şekilde Rus pazarında ticaret yapabiliyor. Bugün milyonlarca Rusun kullandığı araçlar da artık Türk insanının kullanımına sunulacak. Bu fabrika ayrıca, Türkiye pazarında bulunan hafif ticari araçların daha da gelişmesini sağlayacaktır şeklinde konuştu.
     Bu bölge otomotiv sanayisi açısından çok önemli diyen Rakhmanov, Sakaryanın Türkiyenin Detroiti olduğunu duymuştuk. Buraya geldiğimizde de çok sayıda önemli markanın burada üretim yaptığını gördük. Bu da projemizin daha da ilerleyeceğini gösteriyor ifadelerini kullandı.
     Daha sonra fabrikayı gezerek yetkililerden bilgi aldı.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Novak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER