AK Parti Muş Milletvekili Işık:

AK Parti Muş Milletvekili Işık: -Türkiyenin herhangi bir bölgesinde sorun varsa, bunun tek konuşulacağı yer, tek merkez Meclistir


MUŞ (A.A) - AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Türkiyenin herhangi bir bölgesinde sorun varsa, bunun tek konuşulacağı yer, tek merkez Meclistir dedi.
     AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, düzenlediği basın toplantısında, bağımsız ve BDPli vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili açıklama yaptı.
     Işık, 2002 yılından bu yana Türkiyede büyük değişimler olduğunu ve değişim ile gelişmelerin devam edeceğini söyledi.
     Bağımsız ve BDP milletvekillerinden bazılarının dokunulmazlıklarının kalkacağı yönündeki gelişmelere değinen Işık, şöyle konuştu:
     Tabi süreç ne getirir bilmiyoruz. Olay şuanda komisyonda. Komisyondan çıkacak olan kararın ardından nasıl bir gelişme olur, onu bilemiyoruz. Ancak umuyoruz ki iyi bir çıkış yolu bulunur. Biz istiyoruz ki bu olaylar kimsenin huzurunu bozmasın. Bugüne kadar olmadığı gibi, bundan sonra da AK Parti içerisinde herhangi bir görüş ayrılığı olmaz. Genel merkezimizin verdiği kararın arkasında bütün milletvekilleri durur. Karar aşamasına gelindiği zaman AK Parti bir bütündür, farklı bir ses çıkmaz.
     Dokunulmazlık konusunun geçmişten bugüne kadar yanlış anlaşıldığını belirten Işık, dokunulmazlığın milletvekillerine suç işleme yetkisi vermediğini, kürsü konuşmaları ve diğer beyanatlarla ilgi ayrıcalık tanıdığını hatırlattı.
     Sorunların çözüm yerinin TBMM olduğunu ifade eden Işık, Biz sorunların Mecliste çözülebileceğini yıllardan beri söylüyoruz. Millet bizi bu sorunları çözmek için parlamentoya gönderdi. Oranın dışında bu sorunları çözme imkanın yoktur. Sayın Başbakanımız da bunu öneriyor. Türkiyenin herhangi bir bölgesinde sorun varsa, bunun tek konuşulacağı yer, tek merkez Meclistir. Çözüm sokakta değil, Türkiye Büyük Millet Meclisindedir. Biz zaten sokakta gördüğümüz sorunları parlamentoda çözmek için gittik. Bunun başka bir çözüm yolu da yoktur dedi.
     Işık, 2002 yılından önce annesiyle telefonda Kürtçe konuşamadığını belirterek, şunları kaydetti:
     Çünkü korkuyorduk. Herkes fişleniyordu. İleride bu konuşma yüzünden istikbalimiz tehlikeye girebilirdi. Annem bile bunun için telefonda benimle Türkçe konuşuyordu. Ama artık eski günler geride kaldı. Fişleme olayı resmen suç sayılıyor. Anadilde savunma hakkı getirildi. Tabii ki her şey tamamen çözülmedi. Bir takım değişikliklerin yapılması gerekiyor ve yapılacaktır. Bunlar içinde yasal ve idari değişiklikler yapılacak.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber AK Parti Muş Milletvekili Işık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER