Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Talanov,

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Talanov, Vali Maydayı ziyaret etti


GÜMÜŞHANE (A.A) - Rusya Federasyonunun Trabzon Başkonsolosluğuna atanan Dmitry Talanov, Gümüşhane Valisi Yusuf Maydayı ziyaret etti.
     Vali Mayda, Başkonsolos Talanov ile makamında gerçekleşen görüşmede yaptığı konuşmada, Talanovun ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, yeni görevinde başarılar diledi.
     Başkonsolos Talanov ile bilgi ve tecrübe paylaşımı konusunda sürekli işbirliği içinde olacaklarını ifade eden Vali Mayda, Gümüşhanenin Zigana Kayak Merkezi ve yakın zamanda bitmesi planlanan Süleymaniye Kış Sporları Merkezi var. Tarihi doku ve kültürel değerler ile yaylaları turizm açısından ilin önemli potansiyelleri olarak görünmektedir dedi.
     Vali Mayda, bunların tanıtımını yaparak, il ekonomisine katkı sağlamanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, Talanovun Gümüşhanenin turizm elçisi olmasını istediklerini kaydetti.
     Başkonsolos Talanov, görev yaptığı süre içinde Rus kültürü ile Karadeniz Bölgesi arasında bir kültür köprüsü kurmaya çalışacağını söyledi.
     İki ülkenin eskiden beri komşu olduğunu ifade eden Talanov, Birbirimize destek vermeli, barış içinde yaşamalıyız. Gümüşhanede gezilecek tarihi ve turistik çok yer var. Ülkemizden, ülkenize gelen turistlerin birçoğu kayak yapmak üzere Palandöken, Sarıkamış ve Uludağ gibi kayak merkezlerini tercih ediyor. Gümüşhanenin turizm alanında potansiyelinin olduğunu düşünüyorum ve turistik alanda yapılacak bazı projelere destek olmak isteriz diye konuştu.
     Vali Mayda, Başkonsolos Talanova Karaca Mağarası rölyefi ile pestil ve köme hediye etti.
    
     Muhabir: Engin Doğru
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Talanov, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER