Rusya Gazeteciler Birliği Başkanı Bodganovdan Vali

Rusya Gazeteciler Birliği Başkanı Bodganovdan Vali Altıparmaka ziyaret -Bodganov ziyarette Vali Altıparmaka 2014te Antalyada yapılması planlanan Uluslararası Medya Kongresi hakkında bilgi verdi


ANTALYA (A.A) - Rusya Federasyonu Gazeteciler Birliği Başkanı Vsevolod Bodganov, Antalya Valisi Ahmet Altıparmakı ziyaret etti.
     Bodganova ziyarette Rusya Federasyonu Gazeteciler Birliği yönetim kurulu üyeleri, Rusyanın Antalya Başkonsolosu Alexander Tolstopyatenko ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni de eşlik etti. Vsevolod Bodganov, Türkiyede Antalyada yapılması planlanan Uluslararası Medya Kongresi öncesinde kentte incelemelerde bulunduklarını kaydetti.
     Bodganov, Tahtalı Dağını ziyaret ettiklerini ve kongre kapsamında burada bir heykel yapmayı planladıklarını anlattı. Heykelin yapımı için bir yarışma düzenlenebileceğini belirten Bodganov, heykelin tüm parçalarının bir ülkeden gelmesini istediklerini dile getirdi. Asya ve Avrupanın buluştuğu topraklarda Uluslararası Medya Kongresini yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade eden Bodganov, Bütün ülkelerden gazetecileri bu kongreye çağırmayı istiyoruz dedi.
     Kongreyi 2013te yapmayı planladıklarını, ancak Türkiyede gerçekleştirilecek yerel seçimler nedeniyle 2014te erteleyeceklerini vurgulayan Bodganov, kongrenin kapanış galasını da Aspendos Antik Tiyatrosunda yapmayı amaçladıklarını dile getirdi. Bodganov, bu galaya dünyanın dört bir yanından ünlü isimlerin telekonferans yoluyla bağlanacağını söyledi.
     Kongrenin bu yıl Güven başlığı altında düzenleneceğine de dikkati çeken Bodganov, bu etkinliğe katılacak dünyaca ünlü gazeteci, siyasetçi ve sanatçıların herkesin güven duyduğu kişiler olmasını istediklerini anlattı.
    
     -Kongre çok önemli-
    
     Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Rusya ve Antalyadaki gazeteciler cemiyetleri arasında gelişen ikili ilişkilerden memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Rusya ve Türkiye arasında ticari ve turizm anlamında gelişmeler yaşanırken gazetecilerin bundan uzak kalmasının mümkün olmayacağına değinen Altıparmak, Gazetecilerin bu ilişkiyi kamuoyu ile paylaşması ve bu ilişkinin gelişmesine yardımcı olması çok önemli dedi.
     Yönetim olarak ikili ilişkilerin gelişmesine katkılarının süreceğini vurgulayan Vali Altıparmak, şöyle konuştu:
     Kongre veya anıt heykel için her türlü yardımı yaparız. Kongre çok önemli. Kongrenin Türkiyede, Antalyada yapılması kararlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu dostluk ve sıcak ilişkinin devamı için her iki heyetin ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum. Bizim de gerekli desteği vereceğimizi ifade ediyorum. Tek bir amacımız var, hem Türk hem de Rus halkı, ticarette, turizmde beraberce başarılı ve güzel ilişki sürecine devam etsin.
     Ziyarette Vali Altıparmak Bodganova porselen tabak verirken, Bodganov da Altıparmaka ülkesine özgü bir çan hediye etti.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Rusya Gazeteciler Birliği Başkanı Bodganovdan Vali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER