Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı Divan

Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı Divan Toplantısı -Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: -Her şeye rağmen İsrailin Türkiyeden özür dilemesi, tasvip ettiğimiz bir durumdur ancak bu özrün karşılığı yüz binlerce Müslümanın kanı ol


BOLU (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, her şeye rağmen İsrailin Türkiyeden özür dilemesini tasvip ettiklerini belirterek, Ancak bu özrün karşılığı yüz binlerce Müslümanın kanı olmamalıdır dedi.
     Partisinin il başkanlığının Bolu Öğretmenevinde düzenlediği divan toplantısına katılan Kamalak, İsrailin Türkiyeden özür dilemesinin şehitleri geri getirmeyeceğini fakat devlet politikası bakımından önemli bir gelişme olduğunu söyledi.
     Türkiyenin 79 noktasında NATOya ait üsler bulunduğunu ifade eden Kamalak, Malatyaya da füze kalkanı yerleştirildiğini anımsattı.
     Kamalak, füze kalkanı ile üslerin kontrolünün Türkiyede olmadığını kaydederek, şöyle devam etti:
     Kurtuluş Savaşımızda büyük bedeller ödeyen Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantepe patriot füzeleri yerleştirildi. Bunların masraflarını biz ödüyoruz ama kontrolleri bizde değil. Güya silah bizim ama tetik bizde değil. Obama, İsraili ziyaret etmek isteyince Washingtondan ayrılmadan önce İranla ilgili her türlü seçenek masamızdadır demiştir. Silahlı müdahale de dahil. İsraili ziyareti sırasında da Amerikanın en öncelikli hedefi İsrailin güvenliğidir dedi. İsrail Başbakanı Netanyahu da Obamaya madalya verdi.
     Bütün bunlar ön hazırlığın başlangıcı mıdır- Her şeye rağmen İsrailin Türkiyeden özür dilemesi, tasvip ettiğimiz bir durumdur ancak bu özrün karşılığı yüz binlerce Müslümanın kanı olmamalıdır. Yani Türkiye ile İran karşı karşıya getirilmemelidir.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Çözüm sürecine de değinen Kamalak, PKK terör örgütünün silah bıraktığını söylemediğini belirterek, silah bırakma tabiri yerine ateşkes sözcüğünün kullanılması gerektiğini savundu.
     Bu ülkenin tek serçesinin bile öldürülmesine gönlümüz razı olmaz diyen Kamalak, şöyle konuştu:
     Hele hele nice yiğitlerin yere serilmesini asla istemeyiz. Kanı durdurucu her türlü hareketi desteklemeye varız ancak bizim samimi inancımız İmralıdan barış çıkmayacağı hususudur. İmralıdan barış yerine PKKnın meşrulaştırılması çıkacak. İnşallah kardeş, kardeşin kanını dökmez, temennimiz budur. Öbür taraftan, mevcut hükümetle PKK arasında kanın dökülmesini önleyici, gerçek anlamda çözüm bize zor gözüküyor.
     Öcalan, Bin yıldan bu yana Kürdü, Türkü ile İslam bayrağı altında kardeşçe dayanışma içinde yaşamıştık diyor. Bu söz doğru bir sözdür. Biz de zaten konuşmalarımızı izleme fırsatı buluyorsanız, bunu söylüyoruz. İktidara siz terörü önleyemezsiniz çünkü sizin planınızda, projenizde İslam yok diyoruz. Yani temel unsura sarılmadan barışı sağlayamazsınız diyoruz.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş - Zafer Göder
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı Divan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER