Sağlık Bakanı Akdağ:

Sağlık Bakanı Akdağ: Hizmet sektöründe çalışan herkesin anne şefkatiyle bir hizmetkar olma mantığıyla çalışması lazım -Biz hastalanan insanların şifa bulması için vesile olmaya çalışıyoruz ya da insanların hiç hasta


ERZURUM (A.A) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hizmet sektöründe çalışan herkesin anne şefkatiyle, bir hizmetkar olma mantığıyla çalışması gerektiğini belirterek, Biz hastalanan insanların şifa bulması için vesile olmaya çalışıyoruz ya da insanların hiç hastalanmaması için korucuyu tedbirler alıyoruz, insanları sağlıklı yaşama teşvik ediyoruz dedi.
     Erzurumda temaslarını sürdüren Akdağ, Polis Meslek Yüksekokulunda (PMYO) öğrencilerle bir araya geldi.
     Bakan Akdağ, PMYO Spor Salonunda öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, Aslında hem sigara içip hem polislik yapılabilir mi- Herhalde yapılamaz. Yani birinin arkasından koşsan yetişemezsin Allah korusun. Öyle mi arkadaşlar- Herhalde öyle dedi.
     Polis Meslek Yüksekokulunda okuyan öğrencilerin sömestr için son günleri olduğunu anımsatan Akdağ, Mustafa Kemal Atatürkün, Polis, bir anne kadar şefkatli olmalıdır sözünü hatırlatarak, şöyle devam etti:
     Siz gerçi o dönemi yaşamadınız. 12 Eylül öncesini bilmiyorsunuz, o zaman ben üniversitede öğrenciydim. Allah muhafaza etsin ülkemizi bir daha bu dönemlerin şartlarına da döndürmesin. O zaman polisimizin kendi arasında bile maalesef ideolojik kamplaşma vardı. Bizler vatandaş olarak öğrenci olarak inanır mısınız yerine göre polisle karşılaşmaktan, polisten ya da karakoldan korkardık. Yani suç işlediğimizden değil de o zamanın şartları, yarın hizmet edeceğiniz şartlardan çok farklıydı. Şükürler olsun ki 2012nin Türkiyesinde 2013lerin Türkiyesinde polis demek, şefkatin, huzurun, milletin hukukunun korunması demek anlamına geliyor.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, Biz bu memleketin efendisi değiliz, biz bu milletin hizmetkarıyız sözünü hatırlatan Akdağ, geçmişte memuriyetin bazen yanlış anlaşıldığını, sanki hizmet değil de hükmetmek gibi algılandığını vurguladı.
    
     -Biz hastalıklarla mücadele ediyoruz, siz suçluyla-
    
     Memuriyetin hizmet etme makamı olduğunu vurgulayan Akdağ, şunları kaydetti:
     Bizim sağlık sektörü olarak sizin sektörünüzle benzer bir yönümüz var. Bunların her biri hizmet sektörüdür. Biz de hizmet sektöründeyiz, sizler de hizmet sektöründesiniz. Biz hastalanan insanların şifa bulması için vesile olmaya çalışıyoruz ya da insanların hiç hastalanmaması için korucuyu tedbirler alıyoruz, insanları sağlıklı yaşama teşvik ediyoruz. Sizler de insanlar huzur içinde büyüsün, asayiş içerisinde sokakta dolaşsın, korkmadan rahat bir biçimde yaşamaları için çalışıyorsunuz. Dolayısıyla verilen hizmetler birbirine benziyor. Biz hastalıklarla mücadele ediyoruz, siz suçluyla mücadele ediyorsunuz. Her ikisi de insana ve insanlığa zarar verebilecek, onu incitebilecek hususlar. Sizler de bizler de bunlara karşı mücadele ediyoruz.
     Akdağ, Hizmet sektöründe çalışan herkesin anne şefkatiyle, bir hizmetkar olma mantığıyla çalışması lazım. Elbette devletimiz, hükümetlerimiz size mümkün olduğunca uygun özgürlük haklarını temin edecek, milletin imkanları çerçevesinde iyi yaşamı temin edecek diye konuştu.
     Sigarayı bırakan 3 öğrenciye beratını veren Bakan Akdağ, sigara içerek polisliğin yapılamayacağını belirterek, sigara içmemenin önemli olduğunu söyledi.
     Bakan Akdağ, daha sonra Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Erzurum Şubesini ziyaret ederek, burada gençlerle bir süre sohbet etti.
     Valilik salonunda düzenlenen Ağaçlandırma Kampanyası Toplantısına da katılan Akdağ, Orman ve Su İşleri Bakanlığının ağaçlandırma seferberliğiyle ilgili olarak Erzurumda gelinen noktayı, bundan sonra yapılacak çalışmaları konuşacaklarını söyledi.
     Erzurumda büyük bir atılım yapmayı hedeflediklerini belirten Akdağ, Yeşil bir Erzurum yapmaya kararlıyız. Yüksek rakımdayız. Bu rakımda ağaç dikmek, yaşatmak emek istiyor. Bu emeği hep birlikte ortaya koyacağız ve yemyeşil bir Erzurum olacak dedi.
     Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sağlık Bakanı Akdağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER