Şahinbeyde kardeş belediye sevinci

Şahinbeyde kardeş belediye sevinci -Belediye, Bosna Hersekin Gorajde Belediyesi ile iyi niyet protokolü imzaladı


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediyesi ile Bosna Hersekin Gorajde Belediyesi arasında iyin niyet protokolü imzalandı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Muhammet Ramoiç, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Albayrak ve Gorajde Müftüsü Hamet Esendiç, Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlunu makamında ziyaret etti.
     Ziyarette, ilçe hakkında bilgi veren Tahmazoğlu, Ramoiçten de Gorajde ile ilgili bilgi aldı.
     İyi niyet protokolünün imzalanması öncesinde konuşan Tahmazoğlu, Bosna Herseke ziyaret gerçekleştirdiklerini anımsatarak orada kendilerini evlerindeymiş gibi hisettiklerini belirtti. Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersekte çok acılar yaşandığını ve o acıları yerinde gördüklerini ifade eden Tahmazoğlu, şöyle devam etti:
     Yüreğimizin derinliklerinde hissettik, gözyaşları içerisinde gezdik. O zaman gittiğimizde de yine meclis üyelerimiz, Bosna Hersekin bir şehri ile kardeş Belediye olma noktasında taleplerini ilettiler. Keçiören Belediyemiz Şahinbey Belediyemiz ile zaten kardeş bir belediye. Daha önce bir protokol imzalamıştık. Keçiören Belediyemiz ile Gorajde Belediyesi de yeni kardeş belediyeler. Böylelikle bizde dolaylı kardeş oluyoruz ama bunu inşallah bizde resmiyete dökmüş olacağız. Önümüzdeki Meclis kararımızı da alarak, Gorajde Belediye ile kardeş belediye olmak istiyoruz. Bu kardeş belediye ile ilişkimiz sadece kağıt üzerinde kalmayacak, karşılıklı olarak, kültürel, ekonomik anlamda da karşılıklı iş birliğini geliştireceğiz.
     Gorajde Belediye Başkanı Muhammet Ramoiç ise kendilerini ağırladıkları için Tahmazoğluna teşekkür etti.
     Aslında biz çok şanslıyız. Çünkü bizim hem Bosnamız, hem de Türkiyemiz var değerlendirmesinde bulunan Ramoiç, şöyle devam etti:
     Ama burada yaşamak o kadar kolay değil. Bosna Hersek 1992 yılından 1995 yılına kadar tarihinin en kanlı savaşını yaşamış ve sizin bize yaptığınız yardımları hiçbir zaman unutamayacağız. Bosna-yı unutmayın Bosna sizlere emanet. Bugün burada Şahinbey Belediyesi ile imzalayacağımız protokol için iki ülke adına hayırlı olmasını diliyorum.
     Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Keçiören ile Şahinbey Belediyesinin eskiden bu yana kardeş belediye olduğunu kaydederek, Böylesine anlamlı, güzel manalı ve gerçekten gelecek açısından da inşallah ilk adım olacak olan bu ön protokolün imza törenine bende şahitlik etmiş bulunuyorum ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum değerlendirmesinde bulundu.
     Konuşmalarının ardından, Tahmazoğlu ile Ramoiç, iyi niyet protokolü imzaladı. İmza töreninin ardından, Tahmazoğlu, Ramoiç ve Aka günün anısına hediye takdim etti.
     Ramoiç de Tahmazoğluna Gorajdede bulunan bir caminin tablosunu hediye etti.
     Meclis Salonunda düzenlenen imza törenine, Gaziantep il Müftüsü Ahmet Bulut, 3 belediyenin başkan yardımcıları ve meclis üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şahinbeyde kardeş belediye sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER