Sakaryadaki silahlı saldırı

Sakaryadaki silahlı saldırı -SGC Başkanı Matur: -Yaşanan bu olay Sakarya basını için tarifi mümkün olmayan bir üzüntüye yol açmıştır


SAKARYA (A.A) - Sakarya Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı Sezai Matur, Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve 2 kurum çalışanının da arasında bulunduğu 4 kişinin silahlı saldırıya uğramasına ilişkin, olayın Sakarya basını için tarifi mümkün olmayan bir üzüntüye yol açtığını bildirdi.
     Matur, yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu Gazetesine denetim için giden BİK Genel Müdürlüğünde görevli Devrim Ersin Özergin, Şube Müdürü Recep Bolat ile Denetim Kurulu ve SGC üyesi Mustafa Sükenin gazete sahibi Adnan Uyumazın silahlı saldırısına uğradığını belirtti.
     Özerginin hastanede hayatını kaybettiğini kaydeden Matur, şunları ifade etti:
     Recep Bolat ve Mustafa Sükenin tedavileri ise sürüyor. Görevi başında şehit olan Devrim Ersin Özergine Allahtan rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Yaralı arkadaşlarımıza da Allahtan rahmet diliyoruz. Yaşanan bu olay Sakarya basını için tarifi mümkün olmayan bir üzüntüye yol açmıştır. İçimize kadar giren şehir eşkıyalarının bu menfur saldırısını nefretle kınıyoruz.
     Basını bir güç olarak kullanmak için gazete patronu olan bir kişinin bu çirkin ve vahşi saldırısı içinde bulunduğumuz durumu göstermesi açısından ders verici bir nitelikte. Sakarya basınına bugünü yaşatanları gazeteci olarak kabul etmek mümkün değil. Sakarya basını olarak hepimiz bu menfur saldırının yarattığı derin yarayı onarmakta zorlanacağımızın bilincindeyiz.
    
     -Olay-
    
     Denetim amacıyla Akıncılar Mahallesi Büyükgeçit Sokaktaki Anadolu gazetesine gelen Şube Müdürü Bolat ve kurum çalışanları Ökkeş Buğra Atılgan ve Devrim Ersin Özergin ile Yenisakarya gazetesinden temsilci olarak alınan Mustafa Süke, gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz tarafından silahla yaralanmış, Özergin Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryadaki silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER