Sakarya, yamaç paraşütçülerine ev sahipliği yapıyor

Sakarya, yamaç paraşütçülerine ev sahipliği yapıyor -Serdivan ilçesindeki 235 rakımlı Kırantepede gökyüzü, çevre illerden gelen adrenalin tutkunlarının paraşütleriyle renkleniyor -Serdivan Belediye Başkanı Alemdar: -"THK ile bi


SAKARYA (A.A) - Çağrı Turgut - Serdivan ilçesindeki 235 rakımlı Kırantepe, çevre illerden gelen yamaç paraşütçülerinin akınına uğruyor.
     Geniş çayırları ve engebeli arazisiyle off-road ve motokros severlerin ilgi gösterdiği Kırantepe, son yıllarda yamaç paraşütçülerinin de gözdesi oldu.
     Bölgenin turizme kazandırılması amacıyla Serdivan Belediyesinin organize ettiği Uluslararası Yamaç Paraşütü Festivalinin bu yıl 8incisi düzenlenecek.
     Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırantepenin sadece Serdivan için değil, bölge açısından da önemli bir değer olduğunu söyledi.
     Alemdar, Kırantepenin hem yamaç paraşütüne hem de çeşitli sporlara uygun hale getirilmesi için çalıştıklarını belirterek, "Kırantepenin sadece dönemsel bazı etkinliklerin yapıldığı alan olarak kalmasını arzu etmiyoruz. 12 ay boyunca kullanılabilen bir bölge istiyoruz. Doğu Marmaranın en güzel ve ulaşımı rahat bu bölgesinin ciddi anlamda turizm sektörüne açılmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.
     Bölgede, kongre merkezleri, kamp alanları ve off-road yarışları yapılabilmesi için girişimde bulunduklarını anlatan Alemdar, yamaç paraşütü yapmak amacıyla çevre illerden ve farklı ülkelerden sporcuların geldiğini kaydetti.
     Alemdar, Kırantepenin, Türkiyede paraşütçülerin havalandığı yerden aynı yere indiği tek bölge olduğunu dile getirerek, "Türk Hava Kurumu (THK) ile yaptığımız çalışmalarla da alanın bir eğitim pisti olarak kullanılabileceğini gördük. THK ile bir okul kurarak yamaç paraşütü eğitiminin ardından Kırantepeyi sertifika veren bir bölge haline getirmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.
    
     -"Burası her türlü uçuş veren bir bölge"-
    
     Kocaeliden Kırantepeye gelen 64 yaşındaki Doğan Özeseler de yamaç paraşütüyle 57 yaşında tanıştığını anlattı.
     Kırantepenin, bu bölgelerin en güzel uçuş yerlerinden biri olduğunu belirten Özeseler, "Burası harika uçuşlar veriyor. Termik ve yelken uçuşları yapıyoruz. Kalkış alanına tekrar inebilme adına çok geniş bir yer" dedi.
     İstanbuldan gelen Servet Yalçınkaya ise bölgenin yamaş paraşütü için oldukça uygun olduğuna dikkati çekerek, bölgenin tanıtımının iyi yapılmadığını kaydetti.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sakarya, yamaç paraşütçülerine ev sahipliği yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER