Saman fiyatı üreticiyi güldürdü

Saman fiyatı üreticiyi güldürdü -Bayburt Ziraat Odası Başkanı Yıldırımtepe: Geçen yıl samanın tonu 200 lira iken bu yıl yüzde 300 artarak 550-600 liraya yükseldi


BAYBURT (A.A) - Bayburtta bir ton samanın fiyatı, geçen yıla göre yüzde 300 artışla 550-600 liraya yükseldi.
     Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayburtun kaba yem ve kesif yem üretiminin kendine yetecek durumda olduğunu belirtti.
     Bu yıl Orta ve Doğu Anadoluda yağışların düşük olması, ayrıca Bayburtta 1 Temmuzda yaşanan soğuk hava nedeniyle don gerçekleşmesi sonucu üretimin yüzde 40 oranında azaldığını ifade eden Yıldırımtepe, Doğu Karadeniz bölgesinde sıfır faizli ve desteklemeli kurulan büyük hayvan işletmelerinin kaba yem ve kesif yem ihtiyaçları, bu bölgenin tarım arazilerinin de olmaması nedeniyle tahıl ambarı konumundaki Bayburttan karşılamaktadırlar. Bu talep yoğunluğu da ot, saman fiyatlarının artmasına hatta altınla yarışır hale gelmesine sebep olmuştur dedi.
     Geçen yıl samanın tonu 200 lira iken bu yıl yüzde 300 artarak 550-600 liraya yükseldiğini kaydeden Yıldırımtepe, Saman bir ay sonra artık kara borsaya düşer.Bayburtta ise Ocak-Şubat aylarında besicimiz ya saman bulamaz ya da fiyatı çok yükselmiş halde almak zorunda kalacak diye konuştu.
     Demirözü ilçesine bağlı Gökçedere beldesinde çiftçilik yapan Yıldırım Akcan ise bu yıl saman ve otun az bulunduğunu, bu yüzden kıymetli olduğunu belirterek, Şu an samanın tonunu 550-600 liradan kapı teslimi satıyoruz, ama havalar soğuduğunda bu fiyat daha da artacaktır dedi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Saman fiyatı üreticiyi güldürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER