Samsunda kültür sanat

Samsunda kültür sanat -İzmir DT, Bağdat Hatun adlı oyunu Samsunlu izleyicilerle buluşturacak


SAMSUN (A.A) - İzmir Devlet Tiyatrosu (DT), Bağdat Hatun adlı oyunu Samsunlu izleyicilerin beğenisine sunacak.
     Güngör Dilmenin yazdığı, Bozkurt Kuruçun yönettiği Bağdat Hatun oyununda Hande Gürler, Arif Yavuz, Özkan Gezgin, Ümit Dikmen, Evren Serter, Hülya Savaş, Neşe Arat, Cemalettin Çekmece, Recep Ayyıldız, Türker Alpugan, Yağmur Güngören, Ömer Polat, İlker Atatoprak, Gerçek Öner, Enis Tekerek, Elif Göksuner, Özlem Kamaloğlu, Bengi Ebru Atakan, Ender Şeviker ve Ömer Okatan rol alıyor.
     İlhanlı devleti döneminde geçen tarihsel oyunda Bağdat Hatunun, İlhanlı Ecesi olma uğruna kocasından, babası ve kardeşlerinden, doğmamış bebeğinden vazgeçmesi ve türlü entrikalarla devlet yönetimini ele geçirişi anlatılıyor.
     Oyun, 9 ve 10 Nisanda Atatürk Kültür Merkezinde Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
    
     -1001 Gece Masalları ve Seslerle Anadolu-
    
     Samsun Devlet Opera ve Balesi ise 1001 Gece Masalları adlı bale gösterisini sunacak.
     Koreografisini Nugzar Magalashvilinin hazırladığı, orkestra şefliğini Stefan Baisch ve Tolga Tavişin yaptığı gösteri, Şah Şehriyar ve güzel karısı Nuridanın dillere destan aşklarına rağmen, ava meraklı Şahın ava gittiği bir gün, yalnızlığını gidermek isteyen Nuridanın eğlence düzenlemesini, Şahın da çiftlerle eğlendiğini görünce çılgına dönerek eşini öldürmesini konu alıyor.
     Eser, 6 Nisan Cumartesi günü Büyük Salonda sahnelenecek.
     Samsun Devlet Opera ve Balesi, 8 Nisan Pazartesi günü Seslerle Anadolu adlı müzikli gösteriyi izleyicilerin beğenisine sunacak.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsunda kültür sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER