Sanatçı Neşet Ertaş son yolculuğuna uğurlanıyor

Sanatçı Neşet Ertaş son yolculuğuna uğurlanıyor -Türk Halk Müziği Sanatçısı Akartürk: Ona her şey malum olmuştu. Büyük kayıp. Büyük bir çınar gitti -Sanatçı Arif Sağ: Neşet bence ölmedi. Ölümsüzlüğe erdi diye düşünüyorum


KIRŞEHİR (A.A) - Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Söz Yazarı Neşet Ertaşın düzenlenen cenaze törenine katılmak üzere çok sayıda sanatçı Kırşehire geldi.
     Cenaze törenine katılan Türk Halk Müziği Sanatçısı Bedia Akartürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merhum Neşet Ertaş ile 20-25 gün önce İstanbuldaki bir hastanede görüştüğünü söyledi.
     Neşet Ertaş ile İzmirde askerlik yaptığı yıllarda tanıştıklarını ifade eden Akartürk, Büyük bir çınarı kaybettik. Onun türküleri ile çok ekmek yedik. Nur içinde yatsın. Askerliğinden beri benim arkadaşım. O İzmirde orduevinde askerdi. Orada tanıştık. O zamandan beri dostluğumuz devam ediyor diye konuştu.
     Akartürk, İstanbuldaki hastane ziyaretinde Ertaşla sohbet etme imkanı bulduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
     İyi ki gitmişim. Bir daha görmek nasip olmadı. Çok duyguluydu o gün. Sanki kalbine doğmuş, yolun sonu görünüyor Bediacım dedi bana. Ben üzülmesin diye şakaya vurdum. Beraber konser vereceğiz hadi toparlan, bir sürü senin aşığın var bekliyor diye biraz şaka yaptım üzüntüsünü, kederini alalım diye. Ona her şey malum olmuştu. Büyük kayıp. Büyük bir çınar gitti. Bütün halkımızın başı sağ olsun. Halkın sanatçısı, halkın göz bebeğiydi.
    
     -Arif Sağ-
    
     Sanatçı Arif Sağ, çok sevdiği sanatçı bir arkadaşını kaybettiğini ifade ederek, Neşet bence ölmedi. Ölümsüzlüğe erdi diye düşünüyorum. Allah rahmet eylesin. Bütün halka ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum dedi.
    
     -Kubat-
    
     Sanatçı Kubat, Neşet Ertaşın değer verdiği ve ilham aldığı ozanlardan birisi olduğunu belirterek, Aşık Mahsuni Şerifimiz vardı. Onu yitirdik. Şimdide Neşet Ertaş için son görevimizi yapmaya geldik. Tüm dünyanın başı sağ olsun. Çünkü sazı ile sözü ile bestesi ile dünyaya mal olmuş bir ozandı. Her türküde garip garip diye söz ederdi. Şimdi hakikaten bizi garip bıraktı. Son görevimizi yapmaya geldik şeklinde konuştu.
     Kubat, Neşet Ertaşın her zaman garibin yanında olduğunu, garibin yanında olanın da neşeli olmasının beklenemeyeceğini kaydetti.
    
     -Edip Akbayram-
    
     Sanatçı Edip Akbayram ise Neşet Ertaşın uzun yılardır Türkiyenin dostu olduğunu, türküleri sevdiren, bozlakları aşılayan büyük bir sanatçı olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:
     Ülkemizin başı sağ olsun. Böyle bir değeri kaybettiğimiz için. Bizde yeri doldurulamaz o büyük insana son görevimizi yapmak için sanatçı dostları olarak buradayız. Kendisini sevgiyle ebedi istirahatgahına yollayacağız. Çok parçasını yaptım. En çok sevdiğim parçası Gönül Dağı parçasını da yapmıştım. Ama şimdi Gönül Dağına yağmur ve boran düştü. Hepimiz üzüntülüyüz. Yeri doldurulamayacak büyük bir ozandı. Pir Sultanlardan Karacaoğlanlara, Dadaloğlundan Aşık Veysellere daha sonra yeri doldurulamayacak olan Aşık Mahsunu Şerifi ve en son kalıntısı olan Neşet Ustayı kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun.
    
     -Sümer Ezgü-
    
     Sanatçı Sümer Ezgü Neşet Ertaşın Horasan göçeri bir boyun torunlarının torunları olduğunu ve çok değerli bir müzik insanı olduğunu ifade ederek, tüm müzik severlerin Neşet Ertaşın türkülerini dinlediğini belirtti.
     Ezgü, O bu toprakların avazıydı. Çok değerli eserler bıraktı. Keşke ölümüne gösterilen bu ilgi yaşamında da gösterilseydi. Ama haklın gönlünde en tepelerde olduğunu düşünüyorum. Allah rahmet eylesin diye konuştu.
    
     -Orhan Gencebay-
    
     Orhan Gencebay ise Çok üzgünüz. Neşetimizi kaybettik. Yol arkadaşımızı kaybettik. Allah gani gani rahmet eylesin. Halkımızın başı sağolsun dedi.
    
     Muhabir: Yücel Velioğlu / Sercan Küçükşahin / İsmail İçer
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Sanatçı Neşet Ertaş son yolculuğuna uğurlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER