Sanayi çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği

Sanayi çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verildi


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, iş yeri sahiplerinin her çalışanına 6331 Sayılı Kanun gereği aldırmak zorunda olduğu, İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (ASMEK) kanalıyla ücretsiz veriyor.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü, özel kurumlarda ücretli olarak verilen bu kursları ASMEK ve Ortak Sağlık Güvenlik Birimi işbirliğiyle vatandaşlara ücretsiz veriyor.
     Akdeniz Sanayi Sitesi Düğün Salonunda gerçekleştirilen eğitime yaklaşık 900 kişi katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Antalya Oto Sanayicileri Odası Başkanı Mehmet Bucak, kendilerine hizmeti ücretsiz olarak sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydına teşekkür etti.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek de dışarıda kişi başı en az 100 liraya verilen bu eğitimi, Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerin ücretsiz sağladığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çalışanların ve esnafın yanındayız dedi.
     Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hürdoğan Arslan ise iş yerlerinin meslek hastalıkları ve iş güvenliği kazalarını önlemek amacıyla eğitimleri almalarının zorunlu olduğunu hatırlattı.
     Antalya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği eğitimleri periyodik olarak sürecek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Sanayi çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER