SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu:

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: -Suriyedeki olaylar tüm Türkiyeyi olduğu gibi Gaziantepi de etkiledi ancak, genel anlamda şu anda işadamları olarak Suriyedeki olaylara bakmadan yatırım yapmaya devam ediyoruz


GAZİANTEP (A.A) - SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Suriyedeki olaylar tüm Türkiyeyi olduğu gibi Gaziantepi de etkiledi ancak, genel anlamda şu anda iş adamları olarak Suriyedeki olaylara bakmadan yatırım yapmaya devam ediyoruz dedi.
     Konukoğlu, Türkiye Genç iş Adamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesinin bir oteldeki aylık olağan toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyede yaşanan olaylarla ilgili herhangi bir tedirginlik yaşamadıklarını söyledi.
     Kamplarda bazı olaylar olduğunu anımsatan Konukoğlu, Zaman zaman top mermisi düşüyor ama bizimkiler hemen karşılık veriyorlar. Tedirgin olacak bir durum yok. Türkiye olarak Suriyeye 2 milyar dolar bir ihracatımız var. Gaziantepin ise 80 milyon dolarlık ihracatı var. Her ne kadar olumsuz olaylar olsa da bu biz iş adamlarını fazla etkilemedi. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Suriyedeki olaylar tüm Türkiyeyi olduğu gibi Gaziantepi de etkiledi ancak, genel anlamda şu anda iş adamları olarak Suriyedeki olaylara bakmadan yatırım yapmaya devam ediyoruz. Küçük esnaf da ilk zamanlarda etkilendi ama şu an hiçbir sıkıntı yok. Korkacak bir durum söz konusu değil diye konuştu.
    
     -Türkiye ekonomisi-
    
     Türkiye ekonomisinin 2012deki durumunu değerlendiren Konukoğlu, şunları belirtti:
     Bu iş şoför meselesi. Şoför arabayı iyi götürürse, ülke de yuvarlanmadan gider. Sayın Başbakanımız bu konuda hakikaten bırakın Türkiyeyi, bölgenin lideri olma yolunda. Bunu kabul etmek durumundayız. Mesela Gaziantep olarak 598 milyon dolar ihracatı sadece bu ay yaptık. Bu yıl 6 milyar doları geçeceğiz. Bu seviyelere gelebilmek hakikaten başarı. Bunun sebebi de Gaziantepe yatırımların fazla olmasıdır. Bursanın arkasından geliyoruz. Şu an ülke ekonomisinde işler yolunda. Böyle devam etmesini umuyoruz.
     Abdülkadir Konukoğlu, Türkiyenin terör belasından kurtulması gerektiğine işaret ederek, Prensip olarak ilk yatırımlarımızı kendi bölgelerimize yapıyoruz. Terör belasına rağmen bunu yapıyoruz. Ondan sonraki yatırımlarımızı başka illere yapıyoruz. Bu yıl içinde Bursaya çok büyük yatırımlarımız oldu. Özel sektör evvela hesabına ve kitabına iyi bakmalı. Şu anda verilen teşvikler çok güzel. Bunun yanında terör belasının da bu memlekette azalması lazım. Oradaki güven ortamı olmadığı sürece yatırımcı sayısı az oluyor ifadesini kullandı.
     Konukoğlu, 2023 vizyonunun gerçekleşeceğini inandıklarını dile getirerek, Türkiyenin her şeye rağmen hedeflerine birer birer ulaştığını ve bunun devamının geleceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER