Şanlıurfada güvercin sevgisi

Şanlıurfada güvercin sevgisi -Kuş sevgisi ve besleme alışkanlığının yoğun yaşandığı, bu durumun mimariyi de etkilediği Şanlıurfada, hala birçok kişi evlerinin damında veya özel olarak oluşturdukları odalarda çok sayıda cins


ŞANLIURFA (A.A) - Kuş sevgisi ve besleme alışkanlığının yoğun yaşandığı, bu durumun mimariyi de etkilediği Şanlıurfada, hala birçok kişi evlerinin damında veya özel olarak oluşturdukları odalarda çok sayıda cins güvercin besliyor.
     Kentte güvercin yetiştiriciliği yapan İbrahim Altun, kuşları çok sevdiğini ve bu işi hem hobi hemde para kazanmak için yaptığını söyledi.
     Evinde ve Tarihi Kapalı Çarşıda bulunan dükkanında 20 yıldan bu yana aynı işi yaptığını ve toplam 800 cins güvercin beslediğini ifade eden Altun, şunları kaydetti:
     Buradaki güvercinler özelliklerine göre 10 TL ile 5 bin TL arasında değişen fiyatlarda alıcı buluyor aslında bu kuşların fiyatını daha çok alıcının ilgisi belirliyor. Güvercinleri haftanın belirli günlerinde açık artırma usulüyle gerçekleştirilen ihalelerle hayvanseverlere satıyoruz.
     Söz konusu kuşların ülke genelinde düzenlenen festivallerde boy gösterdiğini aktaran Altun, Geçen yıl Kahramanmaraşta yapılan festivalde Şanlıurfadan güvercinimiz birinci oldu. Bu yıl da Osmaniyede Geleneksel 7nci Güvercin Festivaline katılacağız dedi.
    
     Muhabir: Halil Fidan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfada güvercin sevgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER