Şanlıurfada kadınlar sağlıklı yaşam için yürüdü

Şanlıurfada kadınlar sağlıklı yaşam için yürüdü -Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da yürüyüşe katılarak kadınlara destek verdi


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada kadınlar, Kent Konseyi Kadın Meclisince başlatılan Kadınlar Sağlıklı Yaşam İçin Yürüyor kampanyası kapsamında yürüyüş yaptı.
     Kent Konseyi Kadın Meclisinde, sosyal duyarlılık çalışmaları çerçevesinde hayata geçirilen Kadınlar Sağlıklı Yaşam İçin Yürüyor kampanyasının başlaması dolayısıyla 11 Nisan Şehir Stadında, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kent Konseyi Başkanı Sabri Dişli, Konseyin Kadın Meclisi Başkanı Dilşah Öztürkmen ve çok sayıda kadının katılımıyla tören düzenlendi.
     Dilşah Öztürkmen, burada yaptığı konuşmada, kampanyayı kadınlardan gelen yoğun talep üzerine başlattıklarını söyledi.
     Kadınların yaşamlarını daha sağlıklı şekilde sürdürmesini istediklerini ifade eden Öztürkmen, En ekonomik egzersizi hayata geçirdik, destek veren tüm kadınlara ve onlara bu imkanı sağlayan eşlerine teşekkür ediyoruz dedi.
     Ahmet Eşref Fakıbaba da özellikle yürümenin insan sağlığı için çok önemli olduğunu vurgulayarak, kentte yaptıkları bazı parklarda yürüyüş yollarına yer verdiklerini dile getirdi.
     Kadınlarla sık sık parklardaki yürüyüş yollarında sabahın erken saatlerinde karşılaştığını anlatan Fakıbaba, şöyle konuştu:
     Kadınlarımız için daha farklı projelerimiz de olacak. Kadınlar için gelecek yıl bir spor kompleksi yapacağız. Sadece spor yaparak vücut olarak sağlığımıza kavuşmuş olmuyoruz, ruhsal olarak da kavuştuğumuza inanıyorum. Ben de fırsat buldukça sportif faaliyetlerde bulunuyorum. Spor yaptıkça daha çok zinde oluyorum ve daha faydalı çalışmalar ortaya koyuyorum. Sizlerin de faydalı çalışmalar yapacağınıza inanıyorum.
     Daha sonra, Ahmet Eşref Fakıbaba ile Kent Konseyi Başkanı Sabri Dişli de kadınlarla birlikte yürüyüşe katıldı.
     Yaklaşık 150 civarında kadının çocuklarıyla katıldığı yürüyüş, stat etrafında gerçekleştirilen turlarla yaklaşık bir saat devam etti.
     Yürüyüşün hemen başında yoruldukları gözlenen bazı kadınlar, sık sık mola verdi.
     Çocuğuyla yürüyüşe katılan Ayşe Kurtoğlu, fırsat buldukça yürüdüğünü ve kampanyaya destek olmak amacıyla etkinliğe katıldığını söyledi.
     Kampanya çerçevesinde 3 ay boyunca kadınlar, her hafta cuma günü akşam saatlerinde aynı yerde yürüyüş yapacak.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Yasin Dikme / Sevil Çelik
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Şanlıurfada kadınlar sağlıklı yaşam için yürüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER