Şanlıurfada külliye temeli atıldı

Şanlıurfada külliye temeli atıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Şair Nabi Öğrenci Yurtlarınca yaptırılacak Osmangazi Mahallesi Cami ve Kuran Kursu Külliyesinin temeli törenle atıldı.
     Belediyenin yer tahsisi ile bin 539 metrekarelik arsa üzerine Osmangazi Mahallesinde yaptırılacak külliyenin temel atma töreni, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
     Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, törendeki konuşmasında, kentte halkın ortak kullanım alanlarına büyük önem verdiklerini belirterek, özellikle camilerin bakım ve onarımlarını titizlikle yürüttüklerini söyledi.
     Göreve geldiği tarihten itibaren çok sayıda cami ve eğitim tesisinin inşa edilmesine katkı sağladıklarını ifade eden Fakıbaba, tesisin faaliyete geçirilmesinde emeği olan hayırseverlere teşekkür etti.
     Şair Nabi Öğrenci Yurtları Sorumlusu Bekir Söylemez de, kentteki eğitim tesislerinin sayılarını artırmaya çalıştıklarını vurgulayarak, bu konuda hayırseverlerin desteklerini sürdürmelerini beklediklerini dile getirdi.
     Şanlıurfanın Peygamberler Şehri olarak da anıldığını hatırlatan Söylemez, kentte söz konusu isme yakışır işlerin yapılmasına özen gösterdiklerine dikkat çekerek, benzer tesislerin yapımını yıl içerisinde sürdüreceklerini kaydetti.
     Daha sonra okunan dualar eşliğinde külliyenin temeli, Fakıbaba ve yardımcıları Fevzi Yücetepe, Emin İzol, Mahmut Kırıkçı, Ahmet Al, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz ve Bekir Söylemez ile çok sayıda hayırseverin katılımıyla atıldı.
     Toplam 3 kattan oluşacak ve yaklaşık 2 milyon TLye mal olacak Cami ve Kuran Kursu Külliyesi, hayırseverlerin desteğini bekliyor.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şanlıurfada külliye temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER