Şanlıurfada öğrenci yurdu temeli atıldı

Şanlıurfada öğrenci yurdu temeli atıldı -Şair Nabi Öğrenci Yurtlarınca yaptırılacak 100 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun temeli, Vali Celalettin Güvençin katıldığı törenle atıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada Şair Nabi Öğrenci Yurtlarınca yaptırılacak öğrenci yurdunun temeli, Vali Celalettin Güvençin katıldığı törenle atıldı.
     Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Vali Güvenç, eğitimin önemine değindi.
     Dernek yöneticilerine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Güvenç, bütün Şanlıurfalıların bu tür eğitim hizmetleri ve kurumlarına destek vermesi gerektiğini belirtti.
     Öğrencilere yönelik yapılan çalışmaların çok önemli olduğuna işaret eden Vali Güvenç, çocuklara sahip çıkılmadığında kötü alışkanlıklara başlayabileceğini anlatarak, şunları kaydetti:
     Son 2 hafta içerisinde ikinci yurt binasının açılışını yapıyoruz. Katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. İnsan yetiştirmemiz lazım bunun için önümüz açık herkes elinden geleni yapmalıdır. Devletimiz bunun için genel bütçeden en fazla payı milli eğitime ayırıyor. Ama yetmiyor daha fazla okul ve yurda ihtiyaç var. Bunun içinde hayırsever insanlarımıza da görev düşüyor. Şanlıurfa bu müesseselerin daha fazla kurulacağı bir kenttir. Şanlıurfanın koruyucusu bu müesseselerden yetişen pırıl pırıl insanlardır.
     Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da, benzer yurtlara kentin ciddi anlamda ihtiyaç duyduğunu belirterek, geleceğe ve çocuklar yapılan yardımların ileride topluma ciddi katkılar sağlayacağına inandığını dile getirdi.
    
     -Daha fazla yurt ihtiyacı
    
     Şair Nabi Öğrenci Yurtları sorumlusu Bekir Söylemez ise konuşmasında yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
     Kente 6 öğrenci yurtlarının bulunduğunu buna rağmen taleplerin ancak yüzde 50sini karşılayabildiklerini belirten Söylemez, bu nedenle hayırseverlerin desteğiyle daha çok öğrenciye eğitim hizmeti sunmak için daha fazla yurt yapmayı hedeflediklerini anlattı.
     Amaçlarının maddi durumu iyi olmayan, kırsaldan gelip kalacak yeri bulunmayan öğrencilerin en iyi ortamda eğitimlerini tamamlamalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Söylemez, eğitim hizmetine katkı sunanlara teşekkür etti.
     Söylemez, 100 öğrencinin kalması planlanan ve 1870 metrekare üzerine 6 kat olarak Bamyasuyu Mahallesinde inşa edilen yurdun, bir yıl içerisinde tamamlanmasını planladıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Şanlıurfada öğrenci yurdu temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER