Şanlıurfadan kısa

Şanlıurfadan kısa - kısa -Nike Halı Saha Turnuvası


ŞANLIURFA (A.A) - Türkiye Futbol Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Nike Halı Saha Turnuvası sona erdi.
     22 takımından 320 sporcunun katıldığı turnuvada şampiyon olan Şanlıurfa Anadolu Lisesi, grup maçlarında Şanlıurfayı temsil etmeye hak kazandı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, yaptığı açıklamada, futbol turnuvasına katılımın beklenen fazla olduğunu belirtti.
     Şampiyon olan takımın sporcularına teşekkür eden Yıldız, Şanlıurfa Anadolu Lisesinin il dışında gerçekleştirilecek maçlarda aynı performansı göstereceğine inandığını söyledi.
    
     -Siverek SYDVye personel alımı
    
     Siverek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) sözleşmeli 12 personel alındı.
     SYDVden yapılan açıklamaya göre, üniversite mezunu ve KPSSden an az 60 puan alan çok sayıda adayın yaptığı müracaatlar değerlendirildi.
     13 kişinin katıldığı mülakatın ardından 2 büro personeli ve 10 sosyal inceleme personeli sözleşmeli memur olmaya hak kazandı.
     Seçilen kişilerin dosyalarının ilgili genel müdürlükçe oynanması halinde birkaç gün içerisinde göreve başlayacağı belirtildi.
    
     -Siverekte fıstık üretimi
    
     Siverekte kış aylarında yaşanan don olayı ve çeşitli hastalıkların fıstık üretimini azalttığı bildirildi.
     Ziraat Odası Başkanı Cuma Polatoğlu, yaptığı açıklamada, ilçede 30 bin dönüm alanda fıstık tarımı yapıldığını, bu rakamın geçmiş yıllarda daha fazla olduğunu söyledi.
     Polatoğlu, üretimdeki sıkıntılar nedeniyle vatandaşın zeytin ve meyve üretimine yöneldiğini kaydetti.
    
     -Sağlıkçılardan Mavi Kapak kampanyası
    
     Siverek Bedensel Engellileri Derneğince başlatılan Mavi Kapak kampanyasına sağlık çalışanları 5 bin kapak toplayarak destek verdi.
     Verem Savaş Dispanseri Sorumlu Tabibi Dr. Zülküf Hamidanoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kendisinin de engelli olduğunu ifade etti.
     Engellilerin başlattığı kampanyaya destek için yoğun çaba harcadıklarını aktaran Hamidanoğlu, kısa sürede 5 bin kapak toplayıp, dernek üyelerine teslim ettiklerini bildirdi.
     (MŞD-YSN-DAŞ)
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER