Şanlıurfa KCK davası

Şanlıurfa KCK davası -Aralarında BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhanın da bulunduğu 4 tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi


DİYARBAKIR (A.A) - Şanlıurfa KCK davasında, aralarında BDP Milletvekili İbrahim Ayhanın da bulunduğu 4 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.
     Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar İbrahim Ayhan, Adile Fidan, Mikail Gözek ve başka bir suçtan tutuklu bulunan Mahmut Çelik hazır bulundu.
     Diğer tutuklu sanık Azize Yağızın ise raporlu olduğu gerekçesiyle duruşmada hazır edilmediği bildirildi.
     Cumhuriyet Savcısı, daha önceki duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaasını tekrarlayarak, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.
     Mahkeme heyetinin söz verdiği sanıkların Kürtçe savunma talebi reddedildi. Sanıkların Kürtçe konuşma girişimi, duruşma tutanağına, sanığın mahkememizin anlamadığı ancak Kürtçe olduğu tahmin edilen bir dille konuştuğu görüldü diye geçildi.
     Sanık avukatlarından Sevda Çelik Özbingöl, müvekkillerinin savunmalarının ana dillerinde alınması için tercüman atanması gerektiğini savunarak, Bu arada sanıklardan birinin Arapça konuşma girişimi de tutanağa Kürtçe konuştuğu görüldü diye geçildi dedi.
     Sanık Ayhanın avukatı Meral Danış Beştaş da Ayhan ile ilgili dosyada somut delillerin bulunmadığını ileri sürerek, milletvekili olan müvekkilinin tahliyesini talep etti.
     Diğer avukatların da savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından, tutuklu sanıkların üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesinin varlığı dikkate alınarak, tutuklu hallerinin devamına karar verdi.
    
     -Ayhana 15 yıl hapis istemi-
    
     Mütalaada, sanık Ayhanın Şanlıurfada KCK sistemine bağlı il yürütmesinde görevli olduğu, KCK adına toplantı organize edip koordine ettiği, KCK il sözcüsü olduğu, terörist cenazelerinin getirilmesi ve defnedilmesi törenlerini koordine ettiği, ölen teröristlerin ailelerinin maddi sıkıntılarının giderilmesi için çalıştığı, ilçe ve belde belediyelerine KCK olarak müdahale ettiği belirtilmişti.
     Sanık Ayhan için TCKnın Terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Şanlıurfa KCK davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER