Sarayönünde eğitim başarısı arttı

Sarayönünde eğitim başarısı arttı


KONYA (A.A) - Sarayönü Milli Eğitim Müdürlüğü, geçtiğimiz eğitim öğretim yılında SBS ve üniversite yerleştirme oranlarında, son yılların başarı ortalamasını ikiye katladı.
     Sarayönü Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı uygulamalar ve aldığı önlemler, bu yıl meyvesini verdi.
     Sarayönündeki okullardan mezun olan öğrencilerin çeşitli sınavlarda aldığı dereceler, başarı oranını önemli ölçüde artırdı. 2011-2012 eğitim öğretim yılındaki bu başarıda okullarda ve Halk Eğitim Merkezinde açılan kurslar ile öğretmen ve öğrencilerin gayretlerinin büyük etkisi oldu.
     Sarayönü Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Özkan, SBS 1. yerleştirmesi sonucunda 138 öğrencinin başarılı olduğunu, bu yıl ise başarılı öğrenci sayının 150ye çıktığı belirtti.
     Geçtiğimiz yıl 2. ve 3. yerleştirme işlemlerinden sonra toplam 158 öğrenci başarıya ulaşırken, bu yıl ise yerleştirilen öğrenci sayısının 170-180 aralığına kadar artmasını beklediklerini ifade eden Özkan, şunları kaydetti:
     Yerleştirme listelerine bakıldığında 1. yerleştirme sonucunda yedeklerle birlikte 183 öğrencimizin SBSde başarılı olduğu gözlemlenmektedir. Sonuç olarak 2011-2012 eğitim öğretim yılında SBSye katılan öğrencilerimiz 1. yerleştirme sonucunda önceki yıla göre 12 öğrenci daha fazla sınavı kazanarak ilçe başarısına katkıda bulunduğu görülmektedir. Son eğitim öğretim yılında başarı sağlayan öğrencilerin lisans ve ön lisans programlarına yerleştirilme oranları ise bir önceki Eğitim Öğretim yılına göre yüzde 32 oranında arttığı gözlemlenmiştir. Bir önceki yıl lisans ve ön lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı 51 iken bu yıl 67 olmuştur. 2010-2011 yılında üniversitelerin ön lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı 15den 2011-2012 yılında 19a çıkarken, üniversitelerin lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı 36dan 48e yükselmiştir.
    
     Muhabir: Ahmet Turan
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Sarayönünde eğitim başarısı arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER