Sarıkamışa yapılacak kızak pisti

Sarıkamışa yapılacak kızak pisti -Kızak Federasyonu Başkanı Özer: "En geç 2 yılda Karstan dünya şampiyonasına katılacak milli sporcular çıkaracağız"


KARS (A.A) - Kızak Federasyonu Başkanı Erol Özer, "En geç 2 yılda Karstan dünya şampiyonasına katılacak milli sporcular çıkaracağız" dedi.
     Özer, Kızak Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Bal ve Uluslararası Kızak Federasyonu Teknik Komite Üyesi Jusef Ploner ile Kars Valisi Eyüp Tepeyi ziyaret etti.
     Sarıkamış ilçesinde yapılacak kızak pistinin yerini tespit etmek için Karsa geldiklerini belirten Özer, bu sporu tabana yayma adına tesisleşme aşamasında olduklarını söyledi.
     Sarıkamışın bu alanda dünya şampiyonalarının bir ayağının merkezi olacağını vurgulayan Özer, şunları kaydetti:
     "Bu kış tesisi tamamlamayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl Karslı gençleri, uluslararası yarışmalara katılacak seviyeye getirmek için seçme yaptıracağız. Seçtiğimiz gençleri pistimiz tamamlanıncaya kadar yurt dışında eğiteceğiz. En geç 2 yılda Karstan dünya şampiyonasına katılacak milli sporcular çıkaracağız."
     Jusef Ploner de sporcu yetişmesi adına Türkiye Kızak Federasyonunun çalışma yürüttüğünü ifade ederek, "Pist kurulduğunda yeni sporcular yetişecek. Bu konuda antrenman yapmak çok önemli" diye konuştu.
     Vali Eyüp Tepe de Türkiyede uluslararası standartlarda kızak tesisi bulunmadığını belirterek, "Sarıkamışta kış sporlarını çeşitlendirme adına bu yıl buz pateni pisti yapılacak. Kızak pisti de tamamlandığında ilçemiz bu alanda önemli konuma gelecek" dedi.
     Federasyon Başkanı Özer ve beraberindekiler, ziyaretin ardından Sarıkamışa gitti.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen - Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Sarıkamışa yapılacak kızak pisti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER