Sarıkamışta ihtiyaçlı çocuklar yararına program düzenlendi

Sarıkamışta ihtiyaçlı çocuklar yararına program düzenlendi


KARS (A.A) - Sarı Koza Girişimci Ev Hanımları Derneği, yardıma muhtaç çocuklar yararına program düzenlendi.
     Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, programda yaptığı konuşmada, çocukların sorunları ve yardıma muhtaç ailelerin sıkıntılarının devlet ve vatandaş işbirliğiyle çözülebileceğini söyledi.
     Devletin yaptığı yardımlar sonucunda artık sokakta kimsesiz insan kalmadığını, herkesin ailesine sahip çıktığını ifade eden Ermiş, Sarıkamışta fakir ailelerimiz için 2şer ton kömür dağıtıyoruz. Geçen sene yaklaşık 4 bin aileye kömür dağıttık. Bu şekilde hem ağaç kesimlerinin önüne geçiyoruz hem de çocuklarımız sıcak güzel ortamlarda ders çalışabiliyor dedi.
     Geçen yıl yardıma muhtaç yaklaşık 100 öğrenciyi SBS ve üniversiteye hazırlık kursuna gönderdiklerini anımsatan kaymakam Ermiş, şunları kaydetti:
     Bu yıl 130 öğrencimizi üniversite hazırlık kursuna göndereceğiz. Bütün masraflarını kaymakamlık olarak vakıftan karşılıyoruz. Tabii devlet her şeye yetişemiyor. Arkadaşlarımız dernek olarak kutsal bir vazife icra ediyorlar. Tüm dernek üyelerini tebrik ediyorum, kutluyorum diye konuştu.
     Dernek Başkanı Derya Sadi de rutubetli evlerde yaşayan yardıma muhtaç çocuklar bulunduğuna dikkati çekerek, yardımda bulunan katılımcılara teşekkür etti.
     Programın sonunda, çocuklar için toplam 5 bin lira toplanırken, Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) Başkanı Halit Özer de 25 çocuğa giysi yardımında bulunacağını bildirdi.
     Programdan elde edilecek gelir, Sarıkamış ve bağlı köylerinde tespit edilen ihtiyaçlı 100 çocuk yararına kullanılacak.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER