Şarkışla Kaymakamı Gül, evini müzeye dönüştüren

Şarkışla Kaymakamı Gül, evini müzeye dönüştüren Yıldırımı ziyaret etti


SİVAS (A.A) - Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, ilçeye bağlı Maksutlu köyünde evinin ikinci katını antika eşyaların sergilendiği müzeye dönüştüren 72 yaşındaki Mustafa Yıldırımı ziyaret etti.
     Müze evi gezen Gül, sergilenen eşyalar hakkında Yıldırımdan bilgi aldı. Yıldırımı çalışmalarından dolayı kutlayan Gül, Sizi gerçekten kutluyorum, bu yaşınıza gelmişsiniz hala o gençlik yıllarınızdaki heyecanınızı, merakınızı, araştırmacılığınızı kaybetmemişsiniz. Allah size uzun ömür versin, burası Şarkışla ve Sivas için bulunmaz bir yer dedi.
     Gül, Yıldırıma, evinin güvenliği için kamera sistemi kurmasını önerdi.
     Mustafa Yıldırım ise Kaymakam Gülün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Müzeye dönüştürdüğü evi birçok bürokratın gezdiğini anlatan Yıldırım, yurt dışından da müze evin ziyaretçileri olduğunu söyledi.
     Yıldırım, 1978 yılında metal para koleksiyonuyla başlayan antika merakının daha sonra çeşitli taş ve değerli eşyalarla devam ettiğini, topladığı antikalarla evinin üst katını 1988 yılında müzeye dönüştürdüğünü söyledi.
     Ziyaretçilerle farklı anılarının olduğunu anlatan Yıldırım, Her kesimle farklı diyaloglarım oluyor. Gelen herkes hayran kalıyor. Kimisi bana plaket veriyor, kimisi de takdirname veya teşekkür belgesi gönderiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Şarkışla Kaymakamı Gül, evini müzeye dönüştüren Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER