Saruhanlıda 12. Geleneksel Bahar Pikniği ve

Saruhanlıda 12. Geleneksel Bahar Pikniği ve Kafkas Şenliği -Manisa Valisi Daşöz: "Büyük Türk kültürünün içerisindeki her rengin, her farklılığın bir zenginlik olduğunu hepimiz bilmeliyiz"


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, şenliklerin, bayramların, Hıdrellez gibi kutlamaların geniş bir coğrafyadaki milletin birlik ve beraberliğini, köklü geçmişini ortaya koyduğunu belirterek,"Büyük Türk kültürünün içerisindeki her rengin, her farklılığın bir zenginlik olduğunu hepimiz bilmeliyiz" dedi.
     Vali Daşöz, Saruhanlı İlçesine bağlı Yeni Osmaniye köyünde bu yıl 12.si düzenlenen "Geleneksel Bahar Pikniği ve Kafkas Şenliği" kutlamalarına katıldı. Köydeki mesire alanında düzenlenen etkinlikte konuşan Daşöz, bayramların, festivallerin ve hıdrellezlerin insanları bir araya getiren, gönülleri buluşturan güzel günler olduğunu belirtti.
     Balkanlardan, Ortadoğuya, Kafkaslara kadar milletin yaşadığı birlik ve beraberliğin köklü geçmişi ortaya koyduğunu bildiren Daşöz, "Bugün modern Türkiye Cumhuriyeti de bu büyük milletin mirasçısı ve devamı olarak aynı birlik, beraberlik ruhunu en güzel şekliyle ortaya koyuyor. Bundan dolayı büyük Türk kültürünün içerisindeki her rengin, her farklılığın bir zenginlik olduğunu hepimiz bilmeliyiz" diye konuştu.
     Program, diğer katılımcıların konuşmasının ardından Manisa ve Yalovadan gelen Kafkas Dernekleri ekiplerinin halk oyunları gösterisi ve ikramlarla devam etti.
     Etkinliğe, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Saruhanlıda 12. Geleneksel Bahar Pikniği ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER