Saruhanlıda ekmek israfı uyarısı

Saruhanlıda ekmek israfı uyarısı


MANİSA (A.A) - Saruhanlı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, ekmek israfının önlenmesi konusunda vatandaşları uyardı.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların yiyebilecekleri kadar ekmek almaları gerektiği, bayatlayan ekmeklerin çöpe değil sofralarda farklı tatlarda ve lezzetlerde yemek olarak kullanabileceği, ayrıca bu ekmeklerin sokak hayvanlarına veya hayvan barınaklarına verebileceği belirtildi.
     Ekmeğin hayatın vazgeçilmezi olduğunun vurgulandığı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     Ekmek olmadan sofralarımıza oturmaz, yediğimiz yemekten tat almaz hatta birçoğumuz ekmeksiz doymadığımızı ifade ederiz. Birçok kez tüketilen ekmeğin hesabını yapmaz sadece günlük aldığımız ekmeğin o gün için tüketimini gözetler, bayatladığında ise ancak çöpe atmakla yetiniriz.
     Ekmek israfı sebebiyle yıllık ekonomik kaybımız, dünya birincisi olduğumuz un ihracatından elde ettiğimiz gelire eşdeğerdir. Bizler, inançları, gelenek ve kültürü ile ekmeğe gerekli saygıyı gösteren duyarlı bir toplumuz. Toplum yaşantımızda ekmek, çalışmanın, paylaşmanın ve üretmenin sloganıdır. Tüketebileceğin kadar ekmek al, ekmeğimizi ve emeğimizi israf etmeyelim.
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Saruhanlıda ekmek israfı uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER