Saruhanlı İmam Hatip Ortaokulu için 50

Saruhanlı İmam Hatip Ortaokulu için 50 bin lira ödenek


MANİSA (A.A) - Saruhanlıda, başka bir okulun binasında bu yıl eğitim öğretime başlayan imam hatip ortaokulunun bağımsız bin binaya kavuşması için Manisa İl Özel İdaresi 2013 yılı bütçesinden 50 bin lira ödenek ayrıldığı bildirildi.
     Manisa İl Genel Meclisinin Saruhanlılı Üyesi Mehmet Baltacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manisa İl Özel İdaresi 2013 yılı bütçesinin 105 milyon lira olarak belirlendiğini hatırlatarak, mecliste bütçe görüşmeleri sırasında sundukları önergeyle Saruhanlıya yapılacak imam hatip ortaokulu için ayrı bir ödenek kalemi açılmasının sağlandığını kaydetti.
     İl Özel idare bütçesinden bu yatırım için 50 bin lira kaynak ayrıldığını belirten Baltacı, şunları söyledi:
     Saruhanlıda bu yıl eğitime başlayan ve halen 2 derslikte 55 öğrenciyle geçici olarak Cumhuriyet İlköğretim Okulu binasında hizmet veren imam hatip ortaokulunun bina eksikliği, ilçemizin önemli ihtiyaçlarının başında geliyor. Saruhanlı İmam Hatip Gönüllüleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile belediyemiz, Saruhanlıya imam hatip ortaokulu, imam hatip lisesi ve bu okullar için yurt ve bir cami kazandırmak için çalışıyor. Bu çalışmalara bizim de katkımız olsun istedik. Bunun için 50 bin lira ödenek çıkardık.
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Saruhanlı İmam Hatip Ortaokulu için 50 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER