SASKİden çöp uyarısı

SASKİden çöp uyarısı -SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Toprak: -Atık su arıtma oranında Türkiyede iyi bir noktadayız


SAKARYA (A.A) - Sakarya Su ve Kanalizasyon (SASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Atilla Toprak, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına katı madde ve atık yağ atılmaması gerektiğini söyledi.
     Toprak, yaptığı açıklamada, SASKİnin atık su konusunda önemli işler yaptıklarını belirterek, Atık su arıtma oranında Türkiyede iyi bir noktadayız. Daha iyi noktalara gelebilmemiz için vatandaşlarımıza da görev düşüyor. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına tıkanıklığa neden olacak atıkların atılmaması konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını bekliyoruz dedi.
     Karaman, Akyazı ve Hendekin atık su arıtma tesislerinde kullanılan suyun yüzde 76sını arıttıklarını belirten Toprak, Vatandaşlarımıza bu konuda önemli görevler düşüyor. Kanalizasyon hatlarını, yağmur suyu hatları çöp kutusu mantığıyla kullanılıyor. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına katı maddeler, atık yağ gibi sistemin çalışmasını engelleyici maddeler atılmaması gerekiyor. Atılan her katı atık vatandaşlarımıza kanalizasyon arızası olarak yansıyor. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının kullanımı konusunda vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını bekliyoruz şeklinde konuştu.
     Kanalizasyon temizliğinin masraflı bir iş olduğunu ve temizlik çalışmalarına önemli paralar harcandığını vurgulayarak açıklamasına şöyle devam etti:
     Şehir merkezinin birçok farklı noktasında ekiplerimiz kanalizasyon temizlikleri gerçekleştiriyor. Ayrıca lokanta ve restoranların yağ tutucu ünite kullanma zorunlulukları var. Ekiplerimiz bu noktada denetimler gerçekleştiriyor. Yağ tutucu ünitesi olmayan işletmelere su kesim cezası uygulanıyor. Tüm işletmelerin yağ tutucu ünitesi kullanmaları ve bunların da belirli aralıklarla temizliklerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Bilindiği üzere Büyükşehir Belediyesi elektronik atık gibi atık yağları da topluyor. Vatandaşlarımızın gerek atık yağ ve gerek diğer katı atıklarını kanalizasyon hatlarına atmamalarını rica ediyoruz.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber SASKİden çöp uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER