SASKİ Genel Müdürü Keleş:

SASKİ Genel Müdürü Keleş: -Sapanca Gölünden, gölü besleyen derelerden ve su alma yapısının çeşitli derinliklerinden numuneler alarak inceliyoruz


SAKARYA (A.A) - Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Gölünden, gölü besleyen derelerden ve su alma yapısının çeşitli derinliklerinden numuneler alarak incelediklerini kaydetti.
     Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, Sapanca Gölünden temin edilen suyun her aşamada takip edildiğini bildirdi.
     Sapanca Gölünün yaklaşık 2 kilometre açığından, 9-12 metre derinlikten aldıkları suyu 150 metre yükseklikteki depolara bastıklarını belirten Keleş, Bu depolarda ön klorlama yapılan su Maltepeye ulaştırılıyor. Burada hızlı kum filtrelerinden süzülerek arıtıldıktan sonra Maltepe ve Hızırilyas tepelerinde bulunan depolarda tekrar dezenfekte edilerek, vatandaşlarımızın çeşmelerine ulaşıyor ifadelerine yer verdi.
     Keleş, suyun kaynaktan tüketiciye ulaşana kadar her aşamada takip edildiğine vurgu yaparak, şunları belirtti:
     Suyu tüketiciye ulaştırana kadar her aşamada bakteriyolojik, fiziksel ve kimyasal açıdan kontrol ediyoruz. Sapanca Göl Tesislerindeki su alma yapısında bulunan online PH ve bulanıklık cihazları ile gölden alınan suyun kalitesi anlık olarak ve günlük alınan numuneler ile kontrol ediliyor. Sapanca Gölünden, gölü besleyen derelerden ve su alma yapısının çeşitli derinliklerinden numuneler alarak inceliyoruz. Ayrıca dezenfeksiyon sonrası suya verilen aktif klor miktarı da anlık olarak izleniyor. Numune alma ekiplerimiz tarafından şehrimizin çeşitli yerlerinden yılda yaklaşık 6 bin numune alınarak, TURKAK tarafından akredite edilmiş ve AB kriterlerinde yeterlilik belgesi bulunan laboratuvarlarımızda analizleri yapılıyor.
    
     -Suyu sürekli takip ediyor ve vatandaşlarımızla paylaşıyoruz-
    
     Keleş, çeşme suyu numunelerinin SASKİnin akredite laboratuvarlarının yanında bağımsız kuruluşlar tarafından da incelediğini kaydetti.
     Keleş, Sağlık İl Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezlerince numunelerin İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliğine göre analiz edildiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:
     Tüm bunların dışında yılda bir kez Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından içme sularımız radyoaktif kirlilik açısından da incelenmektedir. Kamu yönetimi sorumluluğu ile gerek biz ve gerekse diğer kurumlar suyu sürekli takip ediyor ve bunu vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Yaptığımız analizler internet sitemizden ay ay düzenli bir şekilde yayınlanıyor. Ayrıca abonelerimize SMS yoluyla su analiz raporlarının açıklandığını da duyuruyoruz.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber SASKİ Genel Müdürü Keleş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER