Sattığı otomobili çalmaya çalıştı

Sattığı otomobili çalmaya çalıştı -İstanbulda bir kişi, yaklaşık 3 ay önce başka bir kişiye sattığı otomobilin parasını alamayınca aracı Zonguldaktaki sahibinden arkadaşıyla çalmaya çalıştı -Aracı çalan 2 kişi Düzcede polis


ZONGULDAK (A.A) - İstanbulda bir kişi, yaklaşık 3 ay önce başka bir kişiye sattığı otomobilin parasını alamayınca aracı Zonguldaktaki sahibinden arkadaşıyla çalmaya çalıştı.
     Gaziosmanpaşa ilçesinde oturan Caner Tomruk (27), yaklaşık 3 ay önce 34 VSE 40 plakalı otomobilini Ali Emre Altuntaşa sattı.
     Altuntaştan otomobil için 500 lira kapora alan Tomruk, aracı alan kişinin telefonlarına çıkmaması üzerine Cumhuriyet Savcılığına dolandırıldığını bildirdi.
     Tomruk, otomobilinin bir internet sitesinde satıldığını görmesi üzerine arkadaşı Mustafa Hal (26) ile aracın Zonguldaktaki sahibi Emrah Akayı telefonla arayarak satın almak istediklerini söyledi.
     İstanbuldan, Zonguldaka gelen Tomruk ve Hal, Milli Egemenlik caddesinde buluştukları Akayla otomobili 10 bin liraya satın almak üzere anlaştı. İki kişi Akaya, daha sonra araçla deneme amaçlı tur atmak istediklerini söyledi.
     Akayı da yanına alan zanlılar, Kozlu beldesi karayolunda gezmeye başladı. Bir süre sonra Tomruk ve Hal, araçla kendilerinin dolaşmak istediğini belirterek otomobilden Akayı indirdi.
     Aka, otomobiliyle gezen Tomrukun geri dönmemesi ve Ereğli karayoluna gittiğini görmesi üzerine durumu polis ekiplerine bildirdi.
     Ekiplerin haber vermesi üzerine zanlılar Düzcede polisler tarafından gözaltına alındı.
     Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen zanlılardan Tomruk, polise verdiği ifadesinde, aracını yaklaşık 3 ay önce Altuntaşa sattığını belirterek, Aracımı alan kişi bana 500 lira kapora verdi. Aracın devir işlemlerini yapmak için tekrar aradığımda otomobilimi alan Altuntaşa ulaşamadım. Dolandırıldığımı anlayınca Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulundum. Otomobilimi bir internet sitesinde satışa çıkarıldığını görünce arkadaşımla alıcı gibi davranarak Akaya ulaştım. Daha sonra tur atmak bahanesiyle aracı çaldım dediği öğrenildi.
     Zanlılar emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Sattığı otomobili çalmaya çalıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER