Savunma Sanayicileri Buluşması

Savunma Sanayicileri Buluşması -BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yöney: -"Geçen yıl ilkini Bursada yaptığımız Savunma Sanayicileri Buluşmasının ikincisini, 21-22 Mayısta Ankarada düzenleyeceğiz"


BURSA (A.A) - Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Yöney, Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) iş birliğiyle geçen yıl ilkini Bursada yaptıkları "Savunma Sanayicileri Buluşması"nın ikincisini, 21-22 Mayısta Ankarada düzenleyeceklerini bildirdi.
     Yöney, yaptığı yazılı açıklamada, Bursalı sanayicilerin, Ar-Ge konusunda önemli mesafeler kat ettiğini ve savunma sanayisi için bu birikimin kullanılması gerektiğini belirtti.
     Dünya savunma sanayi harcamasının 2 trilyon doları geçtiği bilgisini veren Yöney, savunma sanayisinde millileştirmenin hem ekonomik anlamda hem de ülke menfaatleri adına önemli olduğunu vurguladı.
     Yöney, ülkelerin ekonomik ve siyasal alanlardaki gücünü belirleyen savunma sanayisinin, stratejik bir konuyla ilgili olduğu için diğer sektörlerden ayrıldığına işaret ederek, bu özelliğinin, sektörün millileşmesinin önemini artırdığına dikkati çekti.
     Türkiyede son 10 yılda konuyla ilgili çalışmaların hızlandığını bildiren Yöney, şunları kaydetti:
     "2016 yılı itibarıyla sektörün 8 milyar dolarlık ciroya ve 2 milyar dolarlık ihracata ulaşması hedefi konuldu. Bu gerçekleşirse Türkiye, ihracatta dünya sıralamasında 16ncı sıraya yükselecek. Bu hedefin yakalanması ve sektörde sürekliliğinin sağlanması için ürün geliştirme, insan kaynağına yatırım ve lojistik gibi ana başlıklarda önemli çalışmalar yapılmalıdır. Geçen yıl ilkini Bursada yaptığımız Savunma Sanayicileri Buluşmasının ikincisini, 21-22 Mayısta Ankarada düzenleyeceğiz. SASAD iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz toplantılarda geçen yıl 600ü aşkın iş adamı bir araya gelmişti. Ankaradaki buluşmanın da bu toplantıyı değerlendirmek ve yeni adımlar atmak için önemli olduğunu düşünüyorum."
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Savunma Sanayicileri Buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER