SDÜde bal kabağı cipsi üretildi

SDÜde bal kabağı cipsi üretildi -SDÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seydim: -Kabakta önemli miktarda diyet lifi bulunmakta. Bu nedenle bağırsak sağlığı için önemli (Fotoğraflı-Görü


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğretim üyeleri, tatlı olarak tüketilen bal kabağının cips olarak üretimini yaptı.
     SDÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atıf Can Seydim, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüketim alanı çok sınırlı olan bal kabağından cips ürettiklerini söyledi.
     İnsanların bilinçlenmesi ile birlikte sağlıklı ürünlere olan talebin arttığını ve bu nedenle kendilerinde bu fikrin oluştuğunu belirten Seydim, sonbaharda hasat edilebilen bal kabağının genelde tatlı olarak tüketildiğini anlattı.
     Kabağın kullanım alanının çok sınırlı olduğuna değinen Doç. Dr. Seydim, SDÜ Gıda Mühendisliği Bölümü olarak bal kabağından cips ürettiklerini ifade etti.
     Bal kabağı cipsinin çok sağlıklı bir ürün olduğuna işaret eden Seydim, bal kabağı cipsinin benzerlerinin aksine yağda kızartılmadan sadece kurutularak hazırlandığını belirterek, Kabakta önemli miktarda diyet lifi bulunmakta. Bu nedenle bağırsak sağlığı için önemli dedi.
     Kabağın içerdiği vitaminlerin, potasyum, magnezyum ve çinkoca zengin olması nedeniyle bağışıklık sisteminin güçlenmesi için önemli olduğuna dikkati çeken Seydim, kabağın 2007 yılında ABD yapılan bir çalışmada hipertansiyona karşı etkili olduğunun kanıtlandığını vurguladı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber SDÜde bal kabağı cipsi üretildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER