SDÜ, Almanyadaki Türklerin eğitim ve sertifikasyon

SDÜ, Almanyadaki Türklerin eğitim ve sertifikasyon sorununu çözecek


ISPARTA (A.A) - Almanyadaki Türklerin eğitim ve sertifikasyon sorununu çözmek için Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu Eğitim Merkezinin Almanyada şube açabileceği bildirildi.
     SDÜden yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Almanyada Tüm Sanayici ve İşadamları Derneğince (TÜMSİAD) düzenlenen Avrupa 3. GİK toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağa Avrupada yaşayan Türklerin eğitim ve sertifikasyon sorunlarının iletildiği, bu sorunlardan dolayı istihdam sorunu yaşayan gurbetçilerin sorunlarının çözümünü istedikleri belirtildi.
     Türk heyeti ile Türkiyeden toplantıya katılan SDÜ Rektör Danışmanı Fatih Cebecinin sorunun çözümü için devreye girdiği vurgulanan açıklamada, Cebecinin gurbetçilerin istihdam ve eğitim sorununu çözmek için SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezinin Almanyada şube açabileceğini, burada verilecek eğitimlerle Türklerin çocuklarının eğitim ve sertifika sorunu yaşamayacağını söylendiği kaydedildi.
     Açıklamada, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağın SDÜnün bu çalışmalarına kendisine bağlı olan Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından destek verilebileceğini söylediği kaydedildi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber SDÜ, Almanyadaki Türklerin eğitim ve sertifikasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER