Seçilme yaşının 18e düşürülmesi

Seçilme yaşının 18e düşürülmesi -AK Parti Bilecik Gençlik Kolları Başkanı Kurt: AK gençlik olarak, bize güvenen bir partide hizmet üretmekten gurur duyuyoruz


BİLECİK (A.A) - AK Parti Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kurt, seçilme yaşının 25ten 18e indirilmesini öngören teklifin TBMMye sunulmasından büyük memnuniyet duyduklarını bildirdi.
     Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Haziran 2011de gerçekleştirilen genel seçimlerde parlamentoya 30 yaş altında iki milletvekilinin girebildiğini hatırlattı.
     Gençlik Kollarında görev alan ve şu anda Mecliste 30lu yaşlarda 15i aşkın milletvekili bulunduğunu belirten Kurt, seçilme yaşını 18e düşüren teklifin, 18 Ekimde TBMMye sunulduğunu hatırlattı.
     Kurt, teklife muhalefet partileri CHP ve MHPden destek istendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Teklif, seçilme yaşını 25ten 18e düşürürken, silah altındaki er ve erbaşlar ile askeri öğrencilerin de oy kullanmalarını öngörmektedir. MHP, teklifimize en baştan hayır demişken, CHP olumlu yaklaşacağı sinyalini vermiştir. Fakat ilerleyen süreçte CHP de geri adım atarak seçilme yaşının 18e düşürülmesine sıcak bakmadığını ortaya koymuştur. 18li yaşlardayken bile siyaset kurumunun en üst noktalarında görev alabilmemizin önünü açacak anayasal düzenlemeleri yapacak kadar bize güvenen Başbakanımıza, partimize sonsuz teşekkür ediyor ve AK gençlik olarak, bize güvenen bir partide hizmet üretmekten gurur duyuyoruz.
     Avrupa ülkelerinin yarısına yakınında 18 yaşın, hem seçme hem de seçilme yaşı olduğuna dikkati çekerek, u anımsatarak, dünyanın çeşitli ülkelerinde 25 yaş altında parlamenterler ve bakanların bulunduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Seçilme yaşının 18e düşürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER